
Domači kamutovi njoki z zelenjavo iz mošnjička
Domači kamutovi njoki z zelenjavo iz mošnjička

Sestavine
- po 2 rdeča in rumena korenčka
- 1 peteršiljeva korenina
- 400 g belušev
- lovor
- timijan
- žajbelj
- pehtran
- 1 dl oljčnega olja
kamutovi njoki
- sol
- 500 g krompirja
- 40 g masla
- 3 jajca
- 200 g kamutove moke

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.
Sestavine
- po 2 rdeča in rumena korenčka
- 1 peteršiljeva korenina
- 400 g belušev
- lovor
- timijan
- žajbelj
- pehtran
- 1 dl oljčnega olja
kamutovi njoki
- sol
- 500 g krompirja
- 40 g masla
- 3 jajca
- 200 g kamutove moke
Postopek
Krompir skuhamo, olupimo, zmečkamo (prepasiramo) in ohladimo. V večjo skledo damo zmečkan krompir, maslo, jajca, sol in kamutovo moko. S kuhalnico mešamo toliko časa, da se sestavine dobro premešajo. Nato vse skupaj stresemo na pomokano delovno površino, zgnetemo v gladko testo in ga razdelimo na 4 dele. Vsak del testa na rahlo pomokani delovni površini zvaljamo v 1,5 cm debel svaljek, ki ga narežemo na 2 cm dolge njoke. Na štedilnik pristavimo velik lonec osoljene vode. Ko zavre, stresemo vanjo njoke, počakamo, da priplavajo na površje, jih s penovko poberemo iz vode in ohladimo.
Zelenjavo očistimo in narežemo na tanke rezine. Narezano zelenjavo damo v posodo, dodamo še kamutove njoke, zelišča, sol in oljčno olje in vse skupaj dobro premešamo. Maso damo v celofan za pečenje, zavijemo, da dobimo mošnjiček, ga postavimo v pečico in 20 minut pečemo na 160 °C.