
Domači kamutovi njoki z zelenjavo iz mošnjička
Domači kamutovi njoki z zelenjavo iz mošnjička

Sestavine
- po 2 rdeča in rumena korenčka
- 1 peteršiljeva korenina
- 400 g belušev
- lovor
- timijan
- žajbelj
- pehtran
- 1 dl oljčnega olja
kamutovi njoki
- sol
- 500 g krompirja
- 40 g masla
- 3 jajca
- 200 g kamutove moke
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- po 2 rdeča in rumena korenčka
- 1 peteršiljeva korenina
- 400 g belušev
- lovor
- timijan
- žajbelj
- pehtran
- 1 dl oljčnega olja
kamutovi njoki
- sol
- 500 g krompirja
- 40 g masla
- 3 jajca
- 200 g kamutove moke
Postopek
Krompir skuhamo, olupimo, zmečkamo (prepasiramo) in ohladimo. V večjo skledo damo zmečkan krompir, maslo, jajca, sol in kamutovo moko. S kuhalnico mešamo toliko časa, da se sestavine dobro premešajo. Nato vse skupaj stresemo na pomokano delovno površino, zgnetemo v gladko testo in ga razdelimo na 4 dele. Vsak del testa na rahlo pomokani delovni površini zvaljamo v 1,5 cm debel svaljek, ki ga narežemo na 2 cm dolge njoke. Na štedilnik pristavimo velik lonec osoljene vode. Ko zavre, stresemo vanjo njoke, počakamo, da priplavajo na površje, jih s penovko poberemo iz vode in ohladimo.
Zelenjavo očistimo in narežemo na tanke rezine. Narezano zelenjavo damo v posodo, dodamo še kamutove njoke, zelišča, sol in oljčno olje in vse skupaj dobro premešamo. Maso damo v celofan za pečenje, zavijemo, da dobimo mošnjiček, ga postavimo v pečico in 20 minut pečemo na 160 °C.