
Sestavine
- 3 čebule
- 2 žlici oljčnega olja
- 4 jabolka
- 1 velika glava rdečega zelja
- 100 g rjavega sladkorja
- 1 dl rdečega vinskega kisa
- sol
- poper

Sobotni recept: Njoki po sorentinsko
Domači njoki z bogato paradižnikovo omako in topljenim sirom – preprost, a razkošen obrok

Top ideje za hitre biskvite in peciva z marelicami
Iz vsakdanjih sestavin ter dodatkom svežih marelic lahko ustvarite puhasta peciva in biskvite, ki bodo prava poletna poslastica.

Recept za prav poseben sivkin kolač
Pozimi pečemo marmornega, poleti pa sivkinega. Res je zanimiv, preprost, a hkrati tako drugačen, poseben. Pazite le, da boste uporabili pravo sivko (Lavandula angustifolia), ne pa njenih okrasnih sestričen.
Sestavine
- 3 čebule
- 2 žlici oljčnega olja
- 4 jabolka
- 1 velika glava rdečega zelja
- 100 g rjavega sladkorja
- 1 dl rdečega vinskega kisa
- sol
- poper
Postopek
Čebulo razpolovimo, olupimo in jo narežemo na rezance, nato jo popražimo v kozici na olju, da se zmehča. Dodamo olupljena in grobo narezana jabolka in naribano zelje. Solimo, popramo, pokrijemo s pokrovko in pri zmerni temperaturi dušimo 1 uro oziroma tako dolgo, da se zelje zmehča. Medtem po potrebi dodajamo po malo vode. Ko je zelje mehko, vmešamo sladkor in kis ter odkrito kuhamo še 10 minut, da tekočina povre. Začinimo po okusu in postrežemo.