
Breskova pita z mandlji
Sočne breskve, sladki mandlji in testo, ki se kar topi v ustih … Zaželeli si boste še en kos!
Breskova pita z mandlji
Sočne breskve, sladki mandlji in testo, ki se kar topi v ustih … Zaželeli si boste še en kos!

Sestavine
testo
- 175 g moke
- 85 g masla
- 1 žlica sladkorja
- 2 rumenjaka
nadev
- 100 g sladkorja
- 140 g masla
- 2 jajci
- 140 g mletih mandljev
- 50 g moke
- 3 breskve
- breskova ali marelična marmelada
- moka za delovno površino
- stepena sladka smetana, ko postrežemo

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.

Kako pričarati dinozavrsko zabavo z jagodnim pridihom? Ana Žontar Kristanc ima slasten odgovor!
Rojstni dnevi naših malčkov so več kot le torta in svečke – so nepozabne zgodbe, ki jih pišemo v družbi prijateljev in družine s pisanimi baloni, nasmejanimi obrazi in preprostimi trenutki veselja.
Sestavine
testo
- 175 g moke
- 85 g masla
- 1 žlica sladkorja
- 2 rumenjaka
nadev
- 100 g sladkorja
- 140 g masla
- 2 jajci
- 140 g mletih mandljev
- 50 g moke
- 3 breskve
- breskova ali marelična marmelada
- moka za delovno površino
- stepena sladka smetana, ko postrežemo
Postopek
Najprej pripravimo testo. Maslo narežemo na majhne kocke in ga zmešamo z moko, da dobimo maso, podobno drobtinam. Primešamo sladkor, dodamo en rumenjak in žličko vode, nato še drug rumenjak in dodatno žličko vode in zmešamo, da se testo lepo sprime. Tesno ga zavijemo v folijo in položimo v hladilnik, da počiva pol ure.
Pečico segrejemo na 200 °C. Rahlo pomokamo delovno površino in na njej razvaljamo testo tako, da z njim lahko obložimo model za pito s premerom 23 cm, nato ga damo v model. Če se testo raztrga, ga zakrpamo, odvečne dele pa odrežemo. Na testo položimo papir za peko in ga obložimo s fižolom. Pečemo 10 minut, nato fižol in papir odstranimo. Testo nekajkrat prebodemo z vilicami in ga pečemo še 10 do 15 minut, da se zapeče.
Pripravimo nadev. Breskve narežemo na rezine. Sladkor in maslo stepemo, da dobimo svetlo kremo. V kremo vtepemo še jajci, dodamo mandlje in moko. Z žlico maso razporedimo po testu in ga obložimo z rezinami breskev. Naredimo lep vzorček. Pečemo 30 do 40 minut, da se zlato zapeče. Ko je pita ohlajena, jo premažemo z marmelado in postrežemo s smetano.