
Božične spirale
Iz rubrike Otroci kuhamo
Božične spirale
Iz rubrike Otroci kuhamo

Desetletna Taja je velika sladkosnedka, zato kar ni mogla dočakati začetka peke prazničnih belo-rdečih piškotov. To je opravilo, ki ji ga mama doma z veseljem prepusti.
Sestavine
- 200 g moke
- 100 g sladkorja v prahu
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1 jajce
- 100 g masla
- 1 žlička rdeče jedilne barve
- sol

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 200 g moke
- 100 g sladkorja v prahu
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1 jajce
- 100 g masla
- 1 žlička rdeče jedilne barve
- sol
Postopek
Moko in obe vrsti sladkorja stresi v dovolj veliko skledo in zmešaj s ščepcem soli. Dodaj še maslo, narezano na koščke, in jajce ter z rokami hitro zamesi testo. Razdeli ga na dva enaka dela, v enega dodaj jedilno barvo in ga spet zamesi, da se testo enakomerno pobarva. Vsako testo posebej zavij v prozorno kuhinjsko folijo in daj vsaj za eno uro v hladilnik.

Na delovni površini si pripravi kuhinjsko folijo in na njej na debelino 4 mm razvaljaj najprej belo testo, na drugem kosu folije pa še rdeče. Obe vrsti testa naj bosta približno enake oblike in debeline. Nato daj belo testo na rdečega in ga z valjarjem rahlo stisni, da se povežeta.

Združeno testo obreži, da dobiš gladke robove, in ga zvij v zavitek; začni pri daljši stranici. Daj ga za vsaj 2 uri na hladno (lahko tudi za pol ure v zamrzovalnik), da postane zelo trdo.

Pečico segrej na 180 °C. Zavitek vzemi iz hladilnika, odvij iz folije in ga takoj nareži na 5 mm debele kolute. Polagaj jih na pekač, obložen s papirjem za peko. Piškote peci 10 minut.
