
Kaj boste skuhali danes?
Božične spirale
Iz rubrike Otroci kuhamo
Božične spirale
Iz rubrike Otroci kuhamo

Desetletna Taja je velika sladkosnedka, zato kar ni mogla dočakati začetka peke prazničnih belo-rdečih piškotov. To je opravilo, ki ji ga mama doma z veseljem prepusti.
Sestavine
- 200 g moke
- 100 g sladkorja v prahu
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1 jajce
- 100 g masla
- 1 žlička rdeče jedilne barve
- sol

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 200 g moke
- 100 g sladkorja v prahu
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1 jajce
- 100 g masla
- 1 žlička rdeče jedilne barve
- sol
Postopek
Moko in obe vrsti sladkorja stresi v dovolj veliko skledo in zmešaj s ščepcem soli. Dodaj še maslo, narezano na koščke, in jajce ter z rokami hitro zamesi testo. Razdeli ga na dva enaka dela, v enega dodaj jedilno barvo in ga spet zamesi, da se testo enakomerno pobarva. Vsako testo posebej zavij v prozorno kuhinjsko folijo in daj vsaj za eno uro v hladilnik.

Na delovni površini si pripravi kuhinjsko folijo in na njej na debelino 4 mm razvaljaj najprej belo testo, na drugem kosu folije pa še rdeče. Obe vrsti testa naj bosta približno enake oblike in debeline. Nato daj belo testo na rdečega in ga z valjarjem rahlo stisni, da se povežeta.

Združeno testo obreži, da dobiš gladke robove, in ga zvij v zavitek; začni pri daljši stranici. Daj ga za vsaj 2 uri na hladno (lahko tudi za pol ure v zamrzovalnik), da postane zelo trdo.

Pečico segrej na 180 °C. Zavitek vzemi iz hladilnika, odvij iz folije in ga takoj nareži na 5 mm debele kolute. Polagaj jih na pekač, obložen s papirjem za peko. Piškote peci 10 minut.

Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zeleni gaspačo
Zelena različica klasične španske hladne juhe. S cvetličnimi ledenimi kockami je še posebno lepa.
Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi
Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer