
Brancin v foliji z medom in pomarančo ter prilogo iz leče
Brancin, pripravljen v foliji, za čudovito aromatičen in zdrav obrok
Brancin v foliji z medom in pomarančo ter prilogo iz leče
Brancin, pripravljen v foliji, za čudovito aromatičen in zdrav obrok

Sestavine
- 2 velika fileja brancina s kožo
- naribana lupina in sok ½ bio omaranče
- 2 žlički tekočega medu
- 2 žlički polno zrnate gorčice
- 2 žlici oljčnega olja
- 250 g kuhane zelene leče, najbolje puyske
- 100 g vodne kreše
- 1 majhen šopek peteršilja
- 1 majhen šopek kopra
- sol
- poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2 velika fileja brancina s kožo
- naribana lupina in sok ½ bio omaranče
- 2 žlički tekočega medu
- 2 žlički polno zrnate gorčice
- 2 žlici oljčnega olja
- 250 g kuhane zelene leče, najbolje puyske
- 100 g vodne kreše
- 1 majhen šopek peteršilja
- 1 majhen šopek kopra
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Vsak brancinov file položimo na velik kos aluminijaste folije s kožo navzdol. V skledici zmešamo pomarančno lupinico, med, gorčico, žlico oljčnega olja in sol. Fileja premažemo z mešanico. Folijo dvignemo in na vrhu stisnemo, da dobimo dva zaprta zavitka. Položimo ju na plitev pekač in pečemo v pečici 10 minut, da je riba mehka in se meso ob pritisku z nožem zlahka loči.
Peteršilj in koper nasekljamo. Lečo pogrejemo, zmešamo s pomarančnim sokom, preostalim oljem, krešo, zeliščema, soljo in poprom. Razdelimo jo na dva krožnika in nanjo položimo ribja fileja. Pokapamo s sokom, ki se je med peko nabral v foliji, in takoj postrežemo.