
Rabarbarin kolač z marcipanom in citrusi
Rabarbarin kolač, poln svežine, bo odlično pospremil popoldansko čajanko
Rabarbarin kolač z marcipanom in citrusi
Rabarbarin kolač, poln svežine, bo odlično pospremil popoldansko čajanko

Sestavine
- 300 g zmehčanega masla
- zmehčano maslo za pekač
- 400 g tankih stebel rabarbare
- 350 g rjavega sladkorja
- lupina 1⁄2 pomaranče
- lupina 1⁄2 limone
- 3 velika jajca
- 200 g moke
- 2 1⁄2 žlički pecilnega praška
- 50 g koruznega zdroba
- 50 g mletih mandljev
- obilen ščep soli
- 100 g marcipana

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 300 g zmehčanega masla
- zmehčano maslo za pekač
- 400 g tankih stebel rabarbare
- 350 g rjavega sladkorja
- lupina 1⁄2 pomaranče
- lupina 1⁄2 limone
- 3 velika jajca
- 200 g moke
- 2 1⁄2 žlički pecilnega praška
- 50 g koruznega zdroba
- 50 g mletih mandljev
- obilen ščep soli
- 100 g marcipana
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač velikosti 20 x 30 cm premažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko. Rabarbaro narežemo na debelejše kose, ki jih premešamo s 50 g sladkorja in postavimo na stran za 20 minut, da se zmehčajo.
Marcipan narežemo na manjše koščke. V večjo skledo damo maslo, preostali sladkor in nastrgano pomarančno ter limonovo lupino. Stepemo z električnim mešalnikom, da dobimo rahlo, penasto zmes. Postopoma dodamo jajca in vsakič dobro premešamo. Dodamo moko, koruzni zdrob, mandlje, pecilni prašek in sol ter mešamo le tako dolgo, da se sestavine zmešajo med sabo. Tedaj ročno vmešamo polovico rabarbare (preostanek shranimo za pozneje), vso tekočino, ki jo je spustila, in marcipan.
Zmes postrgamo v pekač. Površino poravnamo in jo obložimo s preostalo rabarbaro. Pečemo 45 do 50 minut, da biskvit naraste in postane zlato rumen, zobotrebec, ki ga zabodemo v sredino, pa ostane čist, ko ga izvlečemo. Če je testo na katerem koli mestu še vlažno, ga vrnemo v pečico za 5 minut, nato pa spet preverimo. Ko je kolač pečen, ga pustimo v pekaču še 10 minut. Postrežemo toplega s smetano ali pa popolnoma ohlajenega. V nepredušno zaprti posodi ga lahko hranimo tri dni.