Kaj boste skuhali danes?
Božične rožice
Naj se ta božič prepustijo ustvarjanju naši otroci.
Božične rožice
Naj se ta božič prepustijo ustvarjanju naši otroci.
Sestavine
testo
- 300 g gladke moke
- 200 g masla
- 100 g sladkorja v prahu
- 1 jajce
- limonova lupinica
- 100 g orehov
nadev
- marelična marmelada
- punčeva glazura (iz kozarčka)
- nasekljane pistacije za posip
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
testo
- 300 g gladke moke
- 200 g masla
- 100 g sladkorja v prahu
- 1 jajce
- limonova lupinica
- 100 g orehov
nadev
- marelična marmelada
- punčeva glazura (iz kozarčka)
- nasekljane pistacije za posip
Postopek
Sestavine za testo hitro zgnetemo na hladni delovni površini v krhko testo; pustimo ga počivati približno pol ure. Testo razvaljamo približno 3 mm debelo in z modelčki izrežemo cvetove.
Cvetove zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in pečemo v prej segreti pečici pri 200 °C približno 15 minut.
Ohlajene cvetove premažemo z marmelado in po dva sestavimo. Sestavljene kekse premažemo z raztopljeno punč glazuro in potresemo z nasekljanimi pistacijami, da dobimo lepe rožice.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Rižota s kostanjem in gorgonzolo
Čudovito kremasta rižota s kostanjem in gorgonzolo bo postala stalnica jesenskih jedilnikov