
Šparglji in zeleno zrnje z vodno krešo in meto
Šparglji in zeleno zrnje z vodno krešo in meto

Sestavine
- šopek špargljev
- 100 g svežega ali zamrznjenega boba
- 100 g svežega ali zamrznjenega graha
- 100 g zamrznjenih sojinih zrn*
- 3 mlade čebulice
- majhen šopek mete
- 100 g vodne kreše
preliv
- sol
- 1 žlička dijonske gorčice
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 žlička belega vinskega kisa
- poper
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- šopek špargljev
- 100 g svežega ali zamrznjenega boba
- 100 g svežega ali zamrznjenega graha
- 100 g zamrznjenih sojinih zrn*
- 3 mlade čebulice
- majhen šopek mete
- 100 g vodne kreše
preliv
- sol
- 1 žlička dijonske gorčice
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 žlička belega vinskega kisa
- poper
Postopek
Špargljem odrežemo olesenele konce in stebla pod kotom narežemo na 3 kose, enako narežemo očiščeno mlado čebulico, bobu pa odstranimo kožice. To najlažje naredimo tako, da bob v vreli vodi blanširamo pol minute, ga odcedimo in prelijemo s hladno vodo, da preprečimo nadaljnje kuhanje. Iz zmehčane kožice nato preprosto s prsti iztisnemo zrna boba.
V velikem loncu zavremo osoljeno vodo, vanjo damo šparglje, spet zavremo, nato dodamo vse stročnice in mlado čebulico. Spet zavremo, nato odcedimo in na hitro ohladimo tako, da vse oplaknemo pod hladno tekočo vodo.
Zmešamo vse sestavine za preliv. Zelenjavo na velikem krožniku zmešamo z meto, vodno krešo in prelivom.
Nasvet
Če nimamo sojinih zrn, vzamemo malo več graha in boba.