Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Šparglji in zeleno zrnje z vodno krešo in meto

Šparglji in zeleno zrnje z vodno krešo in meto

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • šopek špargljev
  • 100 g svežega ali zamrznjenega boba
  • 100 g svežega ali zamrznjenega graha
  • 100 g zamrznjenih sojinih zrn*
  • 3 mlade čebulice
  • majhen šopek mete
  • 100 g vodne kreše

preliv

  • sol
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1 žlička belega vinskega kisa
  • poper

Preberite tudi

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Sestavine

  • šopek špargljev
  • 100 g svežega ali zamrznjenega boba
  • 100 g svežega ali zamrznjenega graha
  • 100 g zamrznjenih sojinih zrn*
  • 3 mlade čebulice
  • majhen šopek mete
  • 100 g vodne kreše

preliv

  • sol
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1 žlička belega vinskega kisa
  • poper

Postopek

1

Špargljem odrežemo olesenele konce in stebla pod kotom narežemo na 3 kose, enako narežemo očiščeno mlado čebulico, bobu pa odstranimo kožice. To najlažje naredimo tako, da bob v vreli vodi blanširamo pol minute, ga odcedimo in prelijemo s hladno vodo, da preprečimo nadaljnje kuhanje. Iz zmehčane kožice nato preprosto s prsti iztisnemo zrna boba.

2

V velikem loncu zavremo osoljeno vodo, vanjo damo šparglje, spet zavremo, nato dodamo vse stročnice in mlado čebulico. Spet zavremo, nato odcedimo in na hitro ohladimo tako, da vse oplaknemo pod hladno tekočo vodo.

3

Zmešamo vse sestavine za preliv. Zelenjavo na velikem krožniku zmešamo z meto, vodno krešo in prelivom.

Nasvet

Če nimamo sojinih zrn, vzamemo malo več graha in boba.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.