
Šparglji in zeleno zrnje z vodno krešo in meto
Šparglji in zeleno zrnje z vodno krešo in meto

Sestavine
- šopek špargljev
- 100 g svežega ali zamrznjenega boba
- 100 g svežega ali zamrznjenega graha
- 100 g zamrznjenih sojinih zrn*
- 3 mlade čebulice
- majhen šopek mete
- 100 g vodne kreše
preliv
- sol
- 1 žlička dijonske gorčice
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 žlička belega vinskega kisa
- poper
Preberite tudi

Choco Salsa - sladica s TikToka, ki postaja viralna
Viralna sladica s TikToka: čokoladni čips in jagodna salsa – zabaven, preprost in okusen trend, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah.

Popoln bešamel korak za korakom
Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Ananas: preprost trik, kako ga hitro in enostavno olupiti brez noža
Ananas ni le za sadne solate. Preverili smo, kako ga hitro olupiti in kaj z njim skuhati.
Sestavine
- šopek špargljev
- 100 g svežega ali zamrznjenega boba
- 100 g svežega ali zamrznjenega graha
- 100 g zamrznjenih sojinih zrn*
- 3 mlade čebulice
- majhen šopek mete
- 100 g vodne kreše
preliv
- sol
- 1 žlička dijonske gorčice
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 žlička belega vinskega kisa
- poper
Postopek
Špargljem odrežemo olesenele konce in stebla pod kotom narežemo na 3 kose, enako narežemo očiščeno mlado čebulico, bobu pa odstranimo kožice. To najlažje naredimo tako, da bob v vreli vodi blanširamo pol minute, ga odcedimo in prelijemo s hladno vodo, da preprečimo nadaljnje kuhanje. Iz zmehčane kožice nato preprosto s prsti iztisnemo zrna boba.
V velikem loncu zavremo osoljeno vodo, vanjo damo šparglje, spet zavremo, nato dodamo vse stročnice in mlado čebulico. Spet zavremo, nato odcedimo in na hitro ohladimo tako, da vse oplaknemo pod hladno tekočo vodo.
Zmešamo vse sestavine za preliv. Zelenjavo na velikem krožniku zmešamo z meto, vodno krešo in prelivom.
Nasvet
Če nimamo sojinih zrn, vzamemo malo več graha in boba.