
Tulumbe
Tulumbe

Sestavine
- 250 g ostre moke
- 250 g mehke moke
- 5 jajc
- 5 dl mleka
- 2 dl olja
- 1 poravnana žlička soli
- 2 žlici sladkorja
- 1 pecilni prašek
- olje za cvrenje
preliv
- 1 kg sladkorja (za preliv oz. agdo)
- 2 limoni

Kako postreči burrato? Ideje za popolne poletne krožnike
Burrata velja za kraljico italijanskih sirov in prav je tako. S poletnim paradižnikom, baziliko in oljčnim oljem je sanjska, a to ni naš edini predlog za postrežbo.

Pripravite najboljši espresso tonik za poletno osvežitev in poživitev
Espresso tonik, svetovna kavna uspešnica, je pred leti na dolg poletni dan izumil nek švedski barista. Je pred vami dolg dan? Popestrite si ga s to fino pijačo.

Idrija vabi na izlet in obed
Pustite se zapeljati Idriji in njeni bogati zgodovini, razgledom ter vrsti tradicionalnih jedi, ki vas bodo očarale in nasitile. Kaj jesti, ko obiščete Idrijo?
Sestavine
- 250 g ostre moke
- 250 g mehke moke
- 5 jajc
- 5 dl mleka
- 2 dl olja
- 1 poravnana žlička soli
- 2 žlici sladkorja
- 1 pecilni prašek
- olje za cvrenje
preliv
- 1 kg sladkorja (za preliv oz. agdo)
- 2 limoni
Postopek
V skledi zmešamo obe moki, 2 žlici sladkorja in sol. V kozici zmešamo mleko in olje ter zavremo, nato vmešamo suhe sestavine. Na zmernem ognju kuhamo 5 minut, medtem mešamo, da ne nastanejo grudice. Odstavimo in pustimo, da se mešanica ohladi.
V maso dodamo jajca in spet gladko razmešamo, da bo testo brez grudic. Maso nadevamo v vrečko za brizganje z zvezdastim nastavkom in nabrizgamo 8 do 10 cm dolge kose, ki jih zlato ocvremo v olju.
Pripravimo preliv oziroma agdo iz 1 kg sladkorja, 5 dl vode in soka 2 limon. Z njim prelijemo tulumbe in pustimo, da se ohladijo.