
Tulumbe
Tulumbe

Sestavine
- 250 g ostre moke
- 250 g mehke moke
- 5 jajc
- 5 dl mleka
- 2 dl olja
- 1 poravnana žlička soli
- 2 žlici sladkorja
- 1 pecilni prašek
- olje za cvrenje
preliv
- 1 kg sladkorja (za preliv oz. agdo)
- 2 limoni

Jaša Jamnik razkriva recept za slavno lazanjo
Igralec Jaša Jamnik razkriva recept za svojo slavno lazanjo – kuhanje mu je zen, njegova lazanja pa po mnenju mnogih naravnost vrhunska.

Kakšna je razlika med pekačem in obročem za peko
Ste se tudi vi že kdaj vprašali enako kot naša bralka: "Zakaj v nekaterih receptih za pripravo torte potrebujemo navaden okrogel pekač za biskvit, kdaj drugič pa samo obroč?"

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji
Sestavine
- 250 g ostre moke
- 250 g mehke moke
- 5 jajc
- 5 dl mleka
- 2 dl olja
- 1 poravnana žlička soli
- 2 žlici sladkorja
- 1 pecilni prašek
- olje za cvrenje
preliv
- 1 kg sladkorja (za preliv oz. agdo)
- 2 limoni
Postopek
V skledi zmešamo obe moki, 2 žlici sladkorja in sol. V kozici zmešamo mleko in olje ter zavremo, nato vmešamo suhe sestavine. Na zmernem ognju kuhamo 5 minut, medtem mešamo, da ne nastanejo grudice. Odstavimo in pustimo, da se mešanica ohladi.
V maso dodamo jajca in spet gladko razmešamo, da bo testo brez grudic. Maso nadevamo v vrečko za brizganje z zvezdastim nastavkom in nabrizgamo 8 do 10 cm dolge kose, ki jih zlato ocvremo v olju.
Pripravimo preliv oziroma agdo iz 1 kg sladkorja, 5 dl vode in soka 2 limon. Z njim prelijemo tulumbe in pustimo, da se ohladijo.