
Bela čokoladna rezina s kremnim sirom in jagodičjem
Imetnitna sladica brez peke kar prekipeva od poletnih okusov ...
Bela čokoladna rezina s kremnim sirom in jagodičjem
Imetnitna sladica brez peke kar prekipeva od poletnih okusov ...

Sestavine
- 300 g bele čokolade
- 600 g kremnega sira
- 3 dl sladke smetane
- 50 g sladkorja
- 200 g malin
- 5 žlic malinove marmelade
- 80 g mandljevih piškotov (amaretti)
- 200 g majhnih jagod
- nekaj borovnic (po želji)
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 300 g bele čokolade
- 600 g kremnega sira
- 3 dl sladke smetane
- 50 g sladkorja
- 200 g malin
- 5 žlic malinove marmelade
- 80 g mandljevih piškotov (amaretti)
- 200 g majhnih jagod
- nekaj borovnic (po želji)
Postopek
Belo čokolado razlomimo in stopimo nad vodno kopeljo; skleda s čokolado se ne sme dotikati vrele vode. Pustimo, da se stopljena čokolada ohladi. Podolgovat rahlo naoljimo in obložimo s prozorno kuhinjsko folijo.
Sir, smetano in sladkor stepemo z mešalnikom. Dodamo skoraj popolnoma ohlajeno čokolado in zmešamo.
50 g malin zmešamo z 2 žlicama malinove marmelade. Polovico čokoladno-sirove mešanice nadevamo v model, jo obložimo z malinovo zmesjo, nadaljujemo z drugo polovico čokoladno-sirove mešanice, površino poravnamo in vanjo vtisnemo mandljeve piškote. Pokrijemo in postavimo v hladilnik za najmanj 6 ur, lahko pa tudi čez noč.
Osem jagod prihranimo, druge pa razpolovimo in jih v ponvici segrevamo s preostalo marmelado, da se zmehčajo. Zmeljemo jih z mešalnikom in, če so v marmeladi semena, pretlačimo skozi sito, da jih odstranimo. Če je omaka pregosta, kanemo kanček vode.
Postrežemo tako, da model previdno zvrnemo na pladenj, ga dvignemo in odstranimo folijo. Prihranjene jagode razpolovimo in z njimi obložimo sladico. Dodamo še preostale maline in po želji tudi borovnice. Sladico pokapljamo z malo omake, preostalo omako pa postrežemo posebej, da si sladico vsak sam dodatno pokaplja.