
Bela čokoladna rezina s kremnim sirom in jagodičjem
Imetnitna sladica brez peke kar prekipeva od poletnih okusov ...
Bela čokoladna rezina s kremnim sirom in jagodičjem
Imetnitna sladica brez peke kar prekipeva od poletnih okusov ...

Sestavine
- 300 g bele čokolade
- 600 g kremnega sira
- 3 dl sladke smetane
- 50 g sladkorja
- 200 g malin
- 5 žlic malinove marmelade
- 80 g mandljevih piškotov (amaretti)
- 200 g majhnih jagod
- nekaj borovnic (po želji)
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 300 g bele čokolade
- 600 g kremnega sira
- 3 dl sladke smetane
- 50 g sladkorja
- 200 g malin
- 5 žlic malinove marmelade
- 80 g mandljevih piškotov (amaretti)
- 200 g majhnih jagod
- nekaj borovnic (po želji)
Postopek
Belo čokolado razlomimo in stopimo nad vodno kopeljo; skleda s čokolado se ne sme dotikati vrele vode. Pustimo, da se stopljena čokolada ohladi. Podolgovat rahlo naoljimo in obložimo s prozorno kuhinjsko folijo.
Sir, smetano in sladkor stepemo z mešalnikom. Dodamo skoraj popolnoma ohlajeno čokolado in zmešamo.
50 g malin zmešamo z 2 žlicama malinove marmelade. Polovico čokoladno-sirove mešanice nadevamo v model, jo obložimo z malinovo zmesjo, nadaljujemo z drugo polovico čokoladno-sirove mešanice, površino poravnamo in vanjo vtisnemo mandljeve piškote. Pokrijemo in postavimo v hladilnik za najmanj 6 ur, lahko pa tudi čez noč.
Osem jagod prihranimo, druge pa razpolovimo in jih v ponvici segrevamo s preostalo marmelado, da se zmehčajo. Zmeljemo jih z mešalnikom in, če so v marmeladi semena, pretlačimo skozi sito, da jih odstranimo. Če je omaka pregosta, kanemo kanček vode.
Postrežemo tako, da model previdno zvrnemo na pladenj, ga dvignemo in odstranimo folijo. Prihranjene jagode razpolovimo in z njimi obložimo sladico. Dodamo še preostale maline in po želji tudi borovnice. Sladico pokapljamo z malo omake, preostalo omako pa postrežemo posebej, da si sladico vsak sam dodatno pokaplja.