
Ledene jogurtove lučke z jagodičjem
Te lučke so res kul – križanec med sirčkovim kolačem, zamrznjenim jogurtom in sadnim sladoledom.
Ledene jogurtove lučke z jagodičjem
Te lučke so res kul – križanec med sirčkovim kolačem, zamrznjenim jogurtom in sadnim sladoledom.

Sestavine
- 100 g ingverjevih ali drugih začinjenih piškotov, npr. speculaas
- 400 g kondenziranega mleka
- 250 g rdečega jagodičja (jagode, maline, rdeči ribez)
- 500 g grškega jogurta (0 % maščobe)
- 250 g vijoličastega jagodičja (borovnice, robidnice, črni ribez)
- 8 papirnatih lončkov
- 8 lesenih palčk za sladoled

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 100 g ingverjevih ali drugih začinjenih piškotov, npr. speculaas
- 400 g kondenziranega mleka
- 250 g rdečega jagodičja (jagode, maline, rdeči ribez)
- 500 g grškega jogurta (0 % maščobe)
- 250 g vijoličastega jagodičja (borovnice, robidnice, črni ribez)
- 8 papirnatih lončkov
- 8 lesenih palčk za sladoled
Postopek
Piškote damo v multipraktik in jih zmeljemo v drobtine. Dodamo 2 žlici kondenziranega mleka in ponovno zmiksamo, da se drobtine začnejo sprijemati. Piškotne drobtine razdelimo po 8 papirnatih lončkih in jih dobro potlačimo s hrbtno stranjo žličke. Iz multipraktika postrgamo vse do zadnje drobtine, da ga pred naslednjim korakom ni treba pomiti.
Večje sadeže grobo nasekljamo. Polovico rdečega jagodičja, polovico preostalega kondenziranega mleka in polovico jogurta damo v multipraktik in mešamo, da dobimo gladko maso. Iz multipraktika odstranimo rezilo in vmešamo še preostalo nasekljano rdeče jagodičje. Mešanico razdelimo po 4 papirnatih lončkih. Postopek ponovimo še z vijoličastim jagodičjem in preostalimi sestavinami.
V vsak papirnat lonček vse do piškotnih drobtin zapičimo eno palčko za sladoled, da lažje stoji pokonci. Preden sladoledne lučke postrežemo, jih vsaj za 4 ure postavimo v zamrzovalnik, da zamrznejo. Lučke iz lončkov vzamemo tako, da jih obrnemo na glavo in vsak lonček rahlo stisnemo, da lučka zdrsi iz njega.