
Ledene jogurtove lučke z jagodičjem
Te lučke so res kul – križanec med sirčkovim kolačem, zamrznjenim jogurtom in sadnim sladoledom.
Ledene jogurtove lučke z jagodičjem
Te lučke so res kul – križanec med sirčkovim kolačem, zamrznjenim jogurtom in sadnim sladoledom.

Sestavine
- 100 g ingverjevih ali drugih začinjenih piškotov, npr. speculaas
- 400 g kondenziranega mleka
- 250 g rdečega jagodičja (jagode, maline, rdeči ribez)
- 500 g grškega jogurta (0 % maščobe)
- 250 g vijoličastega jagodičja (borovnice, robidnice, črni ribez)
- 8 papirnatih lončkov
- 8 lesenih palčk za sladoled

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.
Sestavine
- 100 g ingverjevih ali drugih začinjenih piškotov, npr. speculaas
- 400 g kondenziranega mleka
- 250 g rdečega jagodičja (jagode, maline, rdeči ribez)
- 500 g grškega jogurta (0 % maščobe)
- 250 g vijoličastega jagodičja (borovnice, robidnice, črni ribez)
- 8 papirnatih lončkov
- 8 lesenih palčk za sladoled
Postopek
Piškote damo v multipraktik in jih zmeljemo v drobtine. Dodamo 2 žlici kondenziranega mleka in ponovno zmiksamo, da se drobtine začnejo sprijemati. Piškotne drobtine razdelimo po 8 papirnatih lončkih in jih dobro potlačimo s hrbtno stranjo žličke. Iz multipraktika postrgamo vse do zadnje drobtine, da ga pred naslednjim korakom ni treba pomiti.
Večje sadeže grobo nasekljamo. Polovico rdečega jagodičja, polovico preostalega kondenziranega mleka in polovico jogurta damo v multipraktik in mešamo, da dobimo gladko maso. Iz multipraktika odstranimo rezilo in vmešamo še preostalo nasekljano rdeče jagodičje. Mešanico razdelimo po 4 papirnatih lončkih. Postopek ponovimo še z vijoličastim jagodičjem in preostalimi sestavinami.
V vsak papirnat lonček vse do piškotnih drobtin zapičimo eno palčko za sladoled, da lažje stoji pokonci. Preden sladoledne lučke postrežemo, jih vsaj za 4 ure postavimo v zamrzovalnik, da zamrznejo. Lučke iz lončkov vzamemo tako, da jih obrnemo na glavo in vsak lonček rahlo stisnemo, da lučka zdrsi iz njega.