
Bananini žličniki z medenim mlekom
Banana in med se odlično povezujeta.
Bananini žličniki z medenim mlekom
Banana in med se odlično povezujeta.

Sestavine
- 2 banani
- 6 žličk medu
- 6 žlic mleka
- 6 beljakov
- ščepec soli
- 4 žlice kristalnega sladkorja
- 4 rumenjaki
- drobno naribana lupinica 1 limone
- 2 žlici ostre moke
- sladkor v prahu za posip

Sobotni recept: Njoki po sorentinsko
Domači njoki z bogato paradižnikovo omako in topljenim sirom – preprost, a razkošen obrok

Top ideje za hitre biskvite in peciva z marelicami
Iz vsakdanjih sestavin ter dodatkom svežih marelic lahko ustvarite puhasta peciva in biskvite, ki bodo prava poletna poslastica.

Recept za prav poseben sivkin kolač
Pozimi pečemo marmornega, poleti pa sivkinega. Res je zanimiv, preprost, a hkrati tako drugačen, poseben. Pazite le, da boste uporabili pravo sivko (Lavandula angustifolia), ne pa njenih okrasnih sestričen.
Sestavine
- 2 banani
- 6 žličk medu
- 6 žlic mleka
- 6 beljakov
- ščepec soli
- 4 žlice kristalnega sladkorja
- 4 rumenjaki
- drobno naribana lupinica 1 limone
- 2 žlici ostre moke
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Banani olupimo in vsako razrežemo na tri dele. V šest ognjevarnih modelčkov damo po žlico medu in mleka ter košček banane. Beljake ločimo od rumenjakov, nato pa beljake s ščepcem soli in kristalnim sladkorjem rahlo stepemo. Z metlico za stepanje vmešamo v sneg limonovo lupinico, rumenjake in moko.
Maso porazdelimo na koščke banan v modelčkih in pečemo v prej ogreti pečici pri 210 °C približno 6 do 8 minut. Desert vzamemo iz pečice, potresemo s sladkorjem v prahu in takoj ponudimo.