
Bananini žličniki z medenim mlekom
Banana in med se odlično povezujeta.
Bananini žličniki z medenim mlekom
Banana in med se odlično povezujeta.

Sestavine
- 2 banani
- 6 žličk medu
- 6 žlic mleka
- 6 beljakov
- ščepec soli
- 4 žlice kristalnega sladkorja
- 4 rumenjaki
- drobno naribana lupinica 1 limone
- 2 žlici ostre moke
- sladkor v prahu za posip

Vikend sladice brez peke: 4 poletni recepti, ki vas bodo rešili vročine (in navdušili)
Sladice brez peke so popolna rešitev za vroče dni. Odkrijte preproste recepte, ki navdušijo brez prižiganja pečice!

Preprosto kosilo z okusom morja in vina
Jed za vse, ki obožujete testenine, morsko hrano in preproste obroke polnega okusa. Prava izbira za tiste dni, ko nimamo časa, a si vseeno želimo pojesti nekaj za dušo. Tekst: V. M.

5 trikov za božanski pečen krompir
Pečen krompir je zagotovo ena najbolj priljubljenih domačih jedi, sploh če je pravilno pečen in dobro začinjen.
Sestavine
- 2 banani
- 6 žličk medu
- 6 žlic mleka
- 6 beljakov
- ščepec soli
- 4 žlice kristalnega sladkorja
- 4 rumenjaki
- drobno naribana lupinica 1 limone
- 2 žlici ostre moke
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Banani olupimo in vsako razrežemo na tri dele. V šest ognjevarnih modelčkov damo po žlico medu in mleka ter košček banane. Beljake ločimo od rumenjakov, nato pa beljake s ščepcem soli in kristalnim sladkorjem rahlo stepemo. Z metlico za stepanje vmešamo v sneg limonovo lupinico, rumenjake in moko.
Maso porazdelimo na koščke banan v modelčkih in pečemo v prej ogreti pečici pri 210 °C približno 6 do 8 minut. Desert vzamemo iz pečice, potresemo s sladkorjem v prahu in takoj ponudimo.