
Bananini žličniki z medenim mlekom
Banana in med se odlično povezujeta.
Bananini žličniki z medenim mlekom
Banana in med se odlično povezujeta.

Sestavine
- 2 banani
- 6 žličk medu
- 6 žlic mleka
- 6 beljakov
- ščepec soli
- 4 žlice kristalnega sladkorja
- 4 rumenjaki
- drobno naribana lupinica 1 limone
- 2 žlici ostre moke
- sladkor v prahu za posip
Preberite tudi

Izboljša okus mesa, nepogrešljiva je tudi v sladicah
Kava, napitek, ki številnim polepša jutro ali jim ga povsem zagreni, ko ugotovijo, da je zmanjkalo dišečih rjavih zdrobljenih zrnc. Ali veste, kako lahko kavo še s pridom uporabite, če ste je skuhali preveč, in kako jo uporabite tudi sicer?

Odlične korejske jedi na domač način
Vse bolj priljubljena korejska kuhinja temelji na rižu, sveži zelenjavi, tofuju, začimbah in slovitem kimčiju.

Ražnjiči - recepti in triki za peko
Odkrijte najboljše trike za pripravo ražnjičev na žaru! Sočni, okusni in vedno popolno pečeni – preberite naše preproste nasvete in recepte.
Sestavine
- 2 banani
- 6 žličk medu
- 6 žlic mleka
- 6 beljakov
- ščepec soli
- 4 žlice kristalnega sladkorja
- 4 rumenjaki
- drobno naribana lupinica 1 limone
- 2 žlici ostre moke
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Banani olupimo in vsako razrežemo na tri dele. V šest ognjevarnih modelčkov damo po žlico medu in mleka ter košček banane. Beljake ločimo od rumenjakov, nato pa beljake s ščepcem soli in kristalnim sladkorjem rahlo stepemo. Z metlico za stepanje vmešamo v sneg limonovo lupinico, rumenjake in moko.
Maso porazdelimo na koščke banan v modelčkih in pečemo v prej ogreti pečici pri 210 °C približno 6 do 8 minut. Desert vzamemo iz pečice, potresemo s sladkorjem v prahu in takoj ponudimo.