© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Skutni cmoki z višnjami

Skutni cmoki z višnjami

Čas priprave 25 min + 30 minut za hlajenje
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Topfenknödel mit Sauerkirschen

Sestavine

testo

  • 250 g skute (z 20 % maščobe)
  • 25 g mehkega masla
  • 2 jajci
  • 1 žlica kristalnega sladkorja
  • 1 žlička vaniljevega sladkorja
  • 100 g belih krušnih drobtin
  • drobno naribana lupinica ½ limone in ½ pomaranče
  • ščepec soli

nadev

  • 1 kozarec višenj (250 g)
  • 1 žlica jedilnega škroba
  • 2 žlici kristalnega sladkorja (za kuhanje cmokov)
  • maslene drobtine in sladkor v prahu za posip
Okusi gozda

Okusi gozda: recepti za dobrote z gobami

Ko se približuje jesen, gobe postanejo zvezde v kuhinji, posebno če smo strastni gobarji in jih nabiramo sami. Takrat je sosledje dogodkov samoumevno: pravkar nabrano zbirko užitnih gob najprej fotografiramo, da se bomo z njo lahko še dolgo bahali, nato pa gobe očistimo in pripravimo za v lonec. In že zadiši ...

fizol

6 jedi iz fižola, ki so prava jesenska klasika

Ko se dnevi ohladijo in se listje počasi obarva v odtenke jeseni, je čas, da se pogrejemo z nasitnimi in bogatimi enolončnicami. Fižol je odlična sestavina za v tople jedi, ki nas bodo pogrele, hkrati pa je bogat vir beljakovin, vlaknin, železa in vitamina B.

Sestavine

testo

  • 250 g skute (z 20 % maščobe)
  • 25 g mehkega masla
  • 2 jajci
  • 1 žlica kristalnega sladkorja
  • 1 žlička vaniljevega sladkorja
  • 100 g belih krušnih drobtin
  • drobno naribana lupinica ½ limone in ½ pomaranče
  • ščepec soli

nadev

  • 1 kozarec višenj (250 g)
  • 1 žlica jedilnega škroba
  • 2 žlici kristalnega sladkorja (za kuhanje cmokov)
  • maslene drobtine in sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Testo za cmoke pripravimo tako, da vse sestavine damo v skledo in z ročnim mešalnikom mešamo 2 do 3 minute, nato pa damo maso za pol ure v hladilnik.

2

Višnje stresemo iz kozarca na cedilo. Sok prestrežemo, ga zmešamo z jedilnim škrobom in zavremo. Dodamo višnje, zmešamo in ohladimo.

3

Skutno testo na delovni površini oblikujemo v valj in ga razrežemo na 12 delov. Koščke testa sploščimo, na vsakega damo primerno količino višnjevega nadeva in naredimo cmoke.

4

V kozici zavremo zadostno količino vode, ki smo jo posladkali z 2 žlicama sladkorja. Dodamo cmoke, in ko priplavajo na površino, temperaturo zmanjšamo in rahlo kuhljamo približno 10 minut.

5

Cmoke poberemo s penovko iz vode, jih dobro odcedimo, potem pa serviramo na krožnike; potresemo z maslenimi drobtinami in sladkorjem v prahu ter ponudimo.

Priljubljeni recepti

Losos v pršutovi srajčici s sladkim krompirjem

Losos s pršutom je odlična ideja!

Enostavno

Steak s cajunsko začinjenim krompirjem in pikantno zeljno solato

Steak in krompir sta najboljši par!

1 h
Enostavno

Prebranec

Prebranec ali pasulj- značilna balkanska jed.

1 h 40 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.