
Sestavine
- 4 listi listnatega testa (20 x 40 cm)
- razpuščeno maslo za premaz
sladkorni sirup
- limona
- 1,5 dl vode
- lupina ½ limone
- 250 g sladkorja
- 50 g medu
nadev
- 50 g pistacij
- 80 g orehov
- 80 g blanširanih mandljev
- 1 žlička cimeta
- 90 g masla
Preberite tudi

Izboljša okus mesa, nepogrešljiva je tudi v sladicah
Kava, napitek, ki številnim polepša jutro ali jim ga povsem zagreni, ko ugotovijo, da je zmanjkalo dišečih rjavih zdrobljenih zrnc. Ali veste, kako lahko kavo še s pridom uporabite, če ste je skuhali preveč, in kako jo uporabite tudi sicer?

Odlične korejske jedi na domač način
Vse bolj priljubljena korejska kuhinja temelji na rižu, sveži zelenjavi, tofuju, začimbah in slovitem kimčiju.

Ražnjiči - recepti in triki za peko
Odkrijte najboljše trike za pripravo ražnjičev na žaru! Sočni, okusni in vedno popolno pečeni – preberite naše preproste nasvete in recepte.
Sestavine
- 4 listi listnatega testa (20 x 40 cm)
- razpuščeno maslo za premaz
sladkorni sirup
- limona
- 1,5 dl vode
- lupina ½ limone
- 250 g sladkorja
- 50 g medu
nadev
- 50 g pistacij
- 80 g orehov
- 80 g blanširanih mandljev
- 1 žlička cimeta
- 90 g masla
Postopek
Iz limone iztisnemo sok. Vodi dodamo polovico limonove lupine in sladkor ter rahlo kuhljamo 15 do 20 minut. Nato primešamo med in limonov sok ter kuhljamo nadaljnjih 5 minut. Ohlajen sirup precedimo skozi gosto cedilo.
Pistacije, orehe in mandlje drobno nasekljamo ter pomešamo s cimetom in preostalim sladkorjem. Maslo razpustimo. Pekač narahlo namažemo z razpuščenim maslom. Pečico segrejemo na 160 °C.
Na pomaščen pekač položimo list testa; premažemo ga z razpuščenim maslom in s tretjino nadeva iz pistacij, orehov in mandljev. Postopek še dvakrat ponovimo, zaključimo s testenim listom in rahlo pritisnemo. Pecivo razrežemo z ostrim nožem na 14 do 16 kosov in pokapamo s preostalim razpuščenim maslom. Pečemo v pečici na srednjem vodilu približno 1 uro.
Pečeno baklavo takoj prelijemo z ohlajenim medenim sirupom. Sladico ponudimo šele čez nekaj ur, ko se primerno ohladi.