Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ležerno, počasi in pri nizki temperaturi


Zoran Triglav
24. 12. 2024, 00.00
Posodobljeno
10. 04. 2025 · 12:32
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Med prazniki čas teče počasi. Na ta način se lotimo tudi pripravljanja dobrot.

shutterstock_647906860_1115x560_acf_cropped-1
Zoran Triglav

Kadar imamo dovolj časa, med počitnicami ali večjimi prazniki, zlasti če se razpotegnejo čez več dni, smo radi ležerno razpoloženi. Umirimo se in nikamor se nam ne mudi.

To umirjenost lahko prenesemo tudi na pripravo prazničnih dobrot.

Eden najprimernejših načinov priprave jedi je v tem primeru vsekakor BBQ low&slow.

BBQ, Barbecue, Wagyu, Pulled,Beef
Zoran Triglav

Gre za ameriški način , ki pa ga z lahkoto prenesemo v naše okolje. Torej z našimi sestavinami, našimi začimbami.

Mnogi BBQ zamenjujejo z žarom, ampak v resnici gre za povsem drugačno filozofijo priprave jedi.

Medtem ko je za žar značilna hitra priprava preprostih jedi v toplejšem delu leta, je BBQ low&slow ravno nasprotje.

Digital,Thermometer,Bbq,,Grill,,Barbecue,For,Beaf,Steak,And,Spare
Zoran Triglav

Gre za pripravo v pokritih žarih ali prekajevalnikih, kjer se jedi višje kakovosti, največkrat boljši kosi mesa, pripravljajo počasi in pri nizkih temperaturah, stran od direktnega ognja.

Ponujamo vam nekaj receptov za imenitne jedi po metodi BBQ low&slow,
ki jih je prispeval pitmaster Peter Hajdu, Žarovnije:

cloud-sun

Trenutno

17 °C

Delno oblačno

petek, 11. 4

Delno oblačno

3 / 19 °C cloud-sun

sobota, 12. 4

Delno oblačno

5 / 20 °C cloud-sun

nedelja, 13. 4

Oblačno

7 / 18 °C cloud

7-dnevni obeti


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.