Kaj boste skuhali danes?
Kolački z robidnicami
Robidnice dodajo tem kolačkom poseben okus in sočnost, mandljevi lističi pa poskrbijo za hrustljavost.
Kolački z robidnicami
Robidnice dodajo tem kolačkom poseben okus in sočnost, mandljevi lističi pa poskrbijo za hrustljavost.
Sestavine
- 370 g krhkega testa (glej nasvet)
- moka za delovno površino
- stepena smetana ali maskarpone, ko postrežemo
nadev
- 100 g masla na sobni temperaturi
- 100 g sladkorja
- 1 veliko jajce
- 100 g mletih mandljev
- 1 žlica moke
- 150 g robidnic
- 25 g rahlo prepraženih mandljevih lističev
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- 370 g krhkega testa (glej nasvet)
- moka za delovno površino
- stepena smetana ali maskarpone, ko postrežemo
nadev
- 100 g masla na sobni temperaturi
- 100 g sladkorja
- 1 veliko jajce
- 100 g mletih mandljev
- 1 žlica moke
- 150 g robidnic
- 25 g rahlo prepraženih mandljevih lističev
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo testo in izrežemo 12 krogov z obodcem, velikim 8 do 9 cm. Z njimi obložimo 12 vdolbin v pekaču za mafine in ga postavimo na hladno, medtem ko pripravljamo nadev.
V skledi skupaj stepemo maslo, sladkor, jajce, mlete mandlje in moko. Maso razdelimo na pripravljene testene podlage, v maso pa potisnemo nekaj robidnic. Posujemo jih z mandljevimi lističi in pečemo 15 do 20 minut, da je testo svetlo rjavo.
Kolačke poberemo iz pekača in postrežemo tople ali hladne, zraven pa po želji dodamo žlico stepene smetane ali maskarponeja.
Nasvet
Krhko testo lahko kupimo pripravljeno ali ga naredimo tako, da v kuhinjskem strojčku zmešamo 220 g moke z 100 g masla, narezanega na koščke, dodamo žlico sladkorja, stepeno jajce in le toliko vode (približno 2 žlici), da se sestavine povežejo v testo. Oblikujemo ga v kroglo, zavijemo v prozorno folijo in postavimo na hladno, kjer naj počiva 30 minut.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Piščančja rižota brez mešanja
Limonove kocke
Orehova potica
Za božične in velikonočne praznike orehova potica res ne sme manjkati!