
Sestavine
pire
- 500 g malin
šodo
- 6 velikih rumenjakov
- 100 g svetlo rjavega sladkorja
meringa
- 125 g svetlo rjavega sladkorja
- 2 velika beljaka
zmrzlina
- 3 dl sladke smetane
- 300 g pistacij
- 100 g malin
- olje za model
- maline, ko postrežemo

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
pire
- 500 g malin
šodo
- 6 velikih rumenjakov
- 100 g svetlo rjavega sladkorja
meringa
- 125 g svetlo rjavega sladkorja
- 2 velika beljaka
zmrzlina
- 3 dl sladke smetane
- 300 g pistacij
- 100 g malin
- olje za model
- maline, ko postrežemo
Postopek
Model za 900-gramsko štruco namažemo z oljem in obložimo s papirjem za peko. Za malinov pire maline zmeljemo v multipraktiku in nato pretisnemo skozi fino sito v kozico. Pire na nizki temperaturi nežno reduciramo 30 minut, medtem občasno premešamo, da dobi intenzivnejšo barvo in ga ostane približno 2 dl. Odstavimo in pustimo, da se ohladi.
Medtem ko se pire ohlaja, damo rumenjake in sladkor v stekleno skledo in stepamo nad kozico, v kateri nežno vre voda, kakih 10 minut, da dobimo svetlo, gosto maso, ki podvoji prostornino. Odstavimo.
Nato pripravimo meringo. V kozico damo sladkor in 2 žlici vode ter segrevamo, da sirup doseže 120 °C, kar preverimo s kuhinjskim termometrom. Medtem ko se sladkor segreva, z električnim mešalnikom na najnižji hitrosti stepemo beljake. Ko sirup doseže 120 °C, ga počasi zlivamo v sneg in s povečano hitrostjo stepamo tako dolgo, da se sneg ohladi.
100 g pistacij sesekljamo, 200 g pa jih zmeljemo do teksture drobtin. V čisti skledi stepemo smetano, da nastanejo mehki vršički. Dodamo ji malinov pire in sesekljane pistacije, nato z lopatico ali metlico nežno vmešamo rumenjakovo maso. Potem na enak način previdno vmešamo polovico snega. Dodamo maline in preostali sneg, nežno zmešamo in nalijemo v pripravljeni model. Za čez noč postavimo v zamrzovalnik.
Naslednji dan zmrzlino vzamemo iz modla. Po vseh straneh jo prekrijemo z zmletimi pistacijami, nato jo položimo na pladenj, pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in vrnemo v zamrzovalnik. Ko želimo zmrzlino ponuditi, jo narežemo na rezine in postrežemo s svežimi malinami.