© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Cheesecake rezine z borovnicami in kokosom

Cheesecake rezine z borovnicami in kokosom

Čas priprave 25 min + 2 uri za hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina 10–12 rezin
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
sirčkove rezine
Fine poletne rezine za osvežujoč zaključek obeda

Sestavine

  • 280 g nesoljenih in nepraženih indijskih oreškov
  • olje nevtralnega okusa za namastitev modla

osnova

  • 150 g mandljev
  • 150 g izkoščičenih datljev

»sirčkova« plast

  • 100 g kokosove smetane
  • 2 žlici stopljenega kokosovega olja
  • 2 žlici bistrega medu
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • sok ½ limone

obloga

  • 150 g borovnic in še prgišče za po vrhu
  • 5 izkoščičenih datljev

Sestavine

  • 280 g nesoljenih in nepraženih indijskih oreškov
  • olje nevtralnega okusa za namastitev modla

osnova

  • 150 g mandljev
  • 150 g izkoščičenih datljev

»sirčkova« plast

  • 100 g kokosove smetane
  • 2 žlici stopljenega kokosovega olja
  • 2 žlici bistrega medu
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • sok ½ limone

obloga

  • 150 g borovnic in še prgišče za po vrhu
  • 5 izkoščičenih datljev

Postopek

1

Indijske oreške za 10 minut namočimo v vrelo vodo (ali čez noč v hladno vodo, če imamo čas). Kvadraten model velikosti 20 x 20 cm (najbolje z ločljivimi stranicami) lahno namažemo z oljem.

2

Za osnovo v multipraktiku drobno zmeljemo mandlje in datlje, mešanico stresemo v model in jo pritisnemo ob dno ter s hrbtno stranjo žlice zgladimo. Model postavimo v zamrzovalnik, da se učvrsti.

3

Medtem pripravimo kremno plast. Indijske oreške odcedimo in jih polovico stresemo v multipraktik. Dodamo vse sestavine za kremno plast in zmešamo v gladko kremo. Model vzamemo iz zamrzovalnika in osnovo premažemo s kremo. Postavimo v zamrzovalnik še za 30 do 40 minut, da se učvrsti.

4

Za oblogo v multipraktiku skupaj zmeljemo 150 g borovnic, datlje in preostale indijske oreške. Model vzamemo iz zamrzovalnika in na kremo razporedimo oblogo, nato posujemo s preostalimi borovnicami. Vrnemo v zamrzovalnik za najmanj 1 uro, da se učvrsti. (Sladico lahko v zamrzovalniku hranimo do 2  meseca.) Iz zamrzovalnika vzamemo 10 minut, preden postrežemo, in narežemo na 10 do 12 rezin.

Nasvet

Borovnice lahko nadomestimo z drugim jagodičjem ali pa zamenjamo oreške za osnovo – vzamemo na primer lahko navadne ali ameriške orehe (pekane). Ta sladica ne vsebuje glutena in če namesto medu vzamemo javorjev ali agavin sirup, bo primerna tudi za vegane.

Priljubljeni recepti

Limonove rezine z marcipanom

Malce posebna limonova pita

1 h 40 min
Srednje zahtevno

Čijin puding z jabolki in rozinami

Preprosteje ne gre. Preizkusite veganski recept za zdrav posladek.

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.