Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 3 zrele breskve
- 5 žlic breskove marmelade
- 100 g svežega rdečega ribeza
- maslo za model
testo
- 250 g moke
- 3 žličke pecilnega praška
- 175 g zmehčanega masla
- 175 g rjavega sladkorja
- 2 jajci
- 1 žlička vaniljeve arome
- 4 žlice mleka
- 1,7 dl kisle smetane
Taco burgerji: kombinacija, ki vas bo zasvojila
Taco burger je hitra, hrustljava in noro okusna fuzija tortilje in sočnega burgerja. Preprost recept za sproščeno kosilo ali večerjo.
Z alpskih smučišč v naše domove: pripravite priljubljene germknödle
Mehki kvašeni cmok germknödel je specialiteta iz Avstrije in Bavarske, ki jo dobro poznajo obiskovalci smučišč, a privoščite si ga lahko tudi brez obutih pancerjev.
Nebeško dobre orehove palačinke s smetano
Kuhanje je zanjo umetnost in čustvo v enem. Eugenija Carl prisega na sladko pregreho, ki nikoli ne razočara – orehove palačinke s smetano.
Sestavine
- 3 zrele breskve
- 5 žlic breskove marmelade
- 100 g svežega rdečega ribeza
- maslo za model
testo
- 250 g moke
- 3 žličke pecilnega praška
- 175 g zmehčanega masla
- 175 g rjavega sladkorja
- 2 jajci
- 1 žlička vaniljeve arome
- 4 žlice mleka
- 1,7 dl kisle smetane
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Okrogel venčni model s premerom 23 cm namažemo z maslom. Breskve olupimo, jih razpolovimo in jim odstranimo koščice. Polovice razporedimo po pekaču s prerezano stranjo navzgor. Z žlico v model razporedimo še marmelado in nasujemo ribezove jagode.
Moko, pecilni prašek, maslo, sladkor, stepeni jajci, vaniljino aromo in mleko dobro stepemo, nato vmešamo še kislo smetano. Z žlico maso nadevamo po sadju v pekaču in zgladimo površino.
Kolač pečemo 35 do 40 minut, da dobro naraste, se zlato zapeče in se vrne v prvotno obliko, če ga rahlo pritisnemo s prstom. Pustimo, da se nekaj minut ohlaja, nato ga previdno zvrnemo na krožnik. Lahko postrežemo toplega, skupaj s smetano, ali hladnega.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Svinjske zarebrnice na žaru z zelišči in limono
Pečena svinjina po kitajsko (char siu)
Char siu je prava kantonska poslastica - meso z žara postrežemo z rižem ali pa uporabimo kot nadev za pogačice.
Pečeno korenje s pestom iz korenčka in bazilike
Korenje je ena najstarejših gojenih vrtnin na svetu. Botaniki domnevajo, da izvira iz Irana, kjer so ga sprva gojili predvsem zaradi aromatičnega zelenja.