
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 3 zrele breskve
- 5 žlic breskove marmelade
- 100 g svežega rdečega ribeza
- maslo za model
testo
- 250 g moke
- 3 žličke pecilnega praška
- 175 g zmehčanega masla
- 175 g rjavega sladkorja
- 2 jajci
- 1 žlička vaniljeve arome
- 4 žlice mleka
- 1,7 dl kisle smetane

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 3 zrele breskve
- 5 žlic breskove marmelade
- 100 g svežega rdečega ribeza
- maslo za model
testo
- 250 g moke
- 3 žličke pecilnega praška
- 175 g zmehčanega masla
- 175 g rjavega sladkorja
- 2 jajci
- 1 žlička vaniljeve arome
- 4 žlice mleka
- 1,7 dl kisle smetane
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Okrogel venčni model s premerom 23 cm namažemo z maslom. Breskve olupimo, jih razpolovimo in jim odstranimo koščice. Polovice razporedimo po pekaču s prerezano stranjo navzgor. Z žlico v model razporedimo še marmelado in nasujemo ribezove jagode.
Moko, pecilni prašek, maslo, sladkor, stepeni jajci, vaniljino aromo in mleko dobro stepemo, nato vmešamo še kislo smetano. Z žlico maso nadevamo po sadju v pekaču in zgladimo površino.
Kolač pečemo 35 do 40 minut, da dobro naraste, se zlato zapeče in se vrne v prvotno obliko, če ga rahlo pritisnemo s prstom. Pustimo, da se nekaj minut ohlaja, nato ga previdno zvrnemo na krožnik. Lahko postrežemo toplega, skupaj s smetano, ali hladnega.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Piščančje kračice s slanino
Špageti s sardinami
Hitra pašta za vsak dan – sestavine imate zagotovo že na zalogi.