© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Venčni kolač s kislo smetano, rdečim ribezom in breskvami

Venčni kolač s kislo smetano, rdečim ribezom in breskvami

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina 6 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
vencni kolac s kislo smetano rdecim ribezom in breskvami

Sestavine

  • 3 zrele breskve
  • 5 žlic breskove marmelade
  • 100 g svežega rdečega ribeza
  • maslo za model

testo

  • 250 g moke
  • 3 žličke pecilnega praška
  • 175 g zmehčanega masla
  • 175 g rjavega sladkorja
  • 2 jajci
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 4 žlice mleka
  • 1,7 dl kisle smetane
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 3 zrele breskve
  • 5 žlic breskove marmelade
  • 100 g svežega rdečega ribeza
  • maslo za model

testo

  • 250 g moke
  • 3 žličke pecilnega praška
  • 175 g zmehčanega masla
  • 175 g rjavega sladkorja
  • 2 jajci
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 4 žlice mleka
  • 1,7 dl kisle smetane

Postopek

1

Pečico segrejemo na 190 °C. Okrogel venčni model s premerom 23 cm namažemo z maslom. Breskve olupimo, jih razpolovimo in jim odstranimo koščice. Polovice razporedimo po pekaču s prerezano stranjo navzgor. Z žlico v model razporedimo še marmelado in nasujemo ribezove jagode.

2

Moko, pecilni prašek, maslo, sladkor, stepeni jajci, vaniljino aromo in mleko dobro stepemo, nato vmešamo še kislo smetano. Z žlico maso nadevamo po sadju v pekaču in zgladimo površino.

3

Kolač pečemo 35 do 40 minut, da dobro naraste, se zlato zapeče in se vrne v prvotno obliko, če ga rahlo pritisnemo s prstom. Pustimo, da se nekaj minut ohlaja, nato ga previdno zvrnemo na krožnik. Lahko postrežemo toplega, skupaj s smetano, ali hladnega.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.