Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sestavine, segrete na sobno temperaturo


Barbara Slivnik
13. 12. 2021, 00.00
Posodobljeno
21. 03. 2025 · 10:25
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Če recept izrecno ne veleva drugače, bo najbolje uporabiti sestavine, segrete na sobno temperaturo, saj se tako lepše povežejo in opravijo svojo nalogo.

tania-melnyczuk-0k17LeKNpBo-unsplash-scaled_1115x560_acf_cropped.jpg

Če smo sestavine pozabili v hladilniku, lahko to hitro rešimo takole:

  • Jajca iz hladilnika preložimo v skledo in jih na hitro okopamo v topli vodi. Če so res hladna, vodo medtem večkrat zamenjamo, da ostane mlačna. Jajca lahko okopamo tudi v vodni kopeli nad paro, a moramo pri tem paziti, da se ne segrejejo preveč in zakrknejo.
sorin-gheorghita-094mP_CBdpM-unsplash-768x512.jpg
  • Maslo, ki smo ga pozabili v hladilniku, lahko rešimo na več načinov. Lahko ga narežemo ali, še bolje, naribamo na drobne koščke, ali pa zavijemo v plastično vrečko in ga zmehčamo z valjarjem. Kocko masla lahko tudi preložimo v keramično posodo, ki jo položimo na radiator ali v bližino segrete pečice. In še, v mikrovalovni pečici lahko segrejemo večjo posodo, ki jo nato poveznemo čez kocko masla in počakamo, da toplota opravi svoje.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.