Angleška krema
Korak za korakom z Binetom Volčičem

V kozici pristavimo mleko. Vaniljev strok razpremo, postrgamo sredico in jo dodamo v mleko skupaj s strokom (za intenzivnejši okus). Pustimo, da nežno zavre. Kozico odstavimo.
Medtem v skledi z metlico penasto stepemo sladkor in rumenjake. Dobiti moramo bledo zmes.
Čez rumenjakovo zmes počasi zlijemo vrelo mleko z vaniljo in ob tem ves čas stepamo z metlico, da rumenjaki ne zakrknejo. Dobro stepamo, da dobimo homogeno mešanico.
Mešanico prelijemo nazaj v kozico in pristavimo na srednjo temperaturo. Nežno mešamo z lopatko ali kuhalnico, da ne vmešamo preveč zraka. Masa ne sme zavreti – temperatura naj ostane tik pod vreliščem, da rumenjaki ne zakrknejo.
Mešamo toliko časa, da se krema zgosti, a ostane tekoča. Gostoto preverimo tako, da po kremi na lopatki ali kuhalnici potegnemo s prstom. Krema se ne sme zliti nazaj, ampak mora v njej ostati sled.
Kremo precedimo skozi gosto kovinsko cedilo in takoj prekrijemo s prozorno gospodinjsko folijo, tako da se dotika površine. S tem preprečimo, da bi se na vrhu naredila kožica.
Različice angleške kreme
Angleško kremo lahko različno odišavimo, da se bo lepše podala k izbranim sladicam. Namesto vanilje lahko dodamo zelišča, začimbe, žganja, kavo, čokolado, oreščke …
Preberite še ...Čokoladna angleška krema: vroči omaki dodamo pol skodelice sesekljane temne ali bele kakovostne čokolade. Mešamo, da se stopi, nato omako precedimo.
Kavna angleška krema: v prvem koraku mleku dodamo 2 žlici zmlete kave za espresso. Kavna zrnca po precejanju zavržemo.
Oreškasta angleška krema: v prvem koraku dodamo pest s veže p opraženih in zdrobljenih oreščkov, na primer lešnikov ali orehov. Oreščke po precejanju zavržemo.
Angleška krema z zelišči ali dišavnicami: v prvem koraku mleku dodamo sveže zelišče, na primer meto (odlično se poda k jagodam!) ali sivko ali žlico začimb, kot so cimet, nageljnove žbice ali strti stroki kardamoma. Po precejanju zelišča in dišavnice zavržemo.
Sadna angleška krema: v ohlajeno angleško kremo vmešamo nekaj žlic sadnega pireja, nato jo precedimo.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se