© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sobotni recept: Sočna čokoladno-pomarančna torta


vestnik
Metka McCully Žigon
20. 9. 2025, 11.22
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ste si zaželeli nekaj sladkega? Ponujamo vam recept za sočno torto.

babicina shramba.jpg
Shutterstock
Foto Shutterstock

Sestavine:
4 jajca
180 g sladkorja
100 ml olja ali stopljenega masla


250 g skute (še boljša je rikota)
2 jedilni žlici kakava v prahu
200 g moke
pecilni prašek
vanilin sladkor
2 bio pomaranči

Postopek:
V skledo ubijemo jajca. Dodamo sladkor in vanilin sladkor ter stepamo nekaj minut, da naraste. Nato primešamo olje, kakav v prahu, skuto in nastrgano lupinico pomaranč. Nazadnje dodamo še moko in pecilni prašek. Pečemo v pomaščenem modelu za torte. Če boste naredili »pravo« torto, tako s kremo, uporabite manjši pekač, recimo 18 ali 20 cm premera. Sicer pa vzemite pekač premera 24 cm.

Pecite v ogreti pečici na 180 stopinjah Celzija od 35 do 40 minut. Pečeno vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi. Iz pomaranč stisnite sok in z njim prelijte torto. Če želite, torto namažite s kremo. Najpreprostejša in res okusna je iz nutelle in kremnega sira. Oboje v enakem razmerju zmešajte v gladko zmes in namažite po torti. Ni treba dodati sladkorja. Okrasite s tankimi rezinami pomaranče. 

E-novice · Novice

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.