© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ravioli z artičokami, porom in limono

Ravioli z artičokami za hitro kosilo ali večerjo

Ravioli z artičokami, porom in limono

Ravioli z artičokami za hitro kosilo ali večerjo

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
r

Sestavine

  • 280-gramski kozarec artičok (v olju)
  • 1 manjši por
  • 1 strok česna
  • 3 žlice kremnega sira
  • sok in lupina 1 limone
  • 250 g raviolov s špinačo in skuto
  • sol in poper
  • 2 veliki pesti rukole in nariban
  • parmezan, ko postrežemo (po želji)
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 280-gramski kozarec artičok (v olju)
  • 1 manjši por
  • 1 strok česna
  • 3 žlice kremnega sira
  • sok in lupina 1 limone
  • 250 g raviolov s špinačo in skuto
  • sol in poper
  • 2 veliki pesti rukole in nariban
  • parmezan, ko postrežemo (po želji)

Postopek

1

Artičoke odcedimo in prihranimo 1 žlico olja, nato jih grobo nasekljamo. Por tanko narežemo, česen pa stremo. Žlico olja, v katerega so bile vložene artičoke, segrejemo v veliki kozici in mu dodamo por in česen. Na srednji temperaturi ju pražimo 5 minut, da se por zmehča. Vmešamo nasekljane artičoke, kremni sir in limonovo lupino. Vse sestavine segrejemo in začinimo po okusu. Dodamo tudi malo limonovega soka.

2

Raviole medtem skuhamo po navodilih proizvajalca, jih odcedimo in dodamo v kozico z artičokami in kremnim sirom. Dobro premešamo in po želji postrežemo z rukolo in naribanim parmezanom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.