
Kaj boste skuhali danes?
Ravioli z artičokami, porom in limono
Ravioli z artičokami za hitro kosilo ali večerjo
Ravioli z artičokami, porom in limono
Ravioli z artičokami za hitro kosilo ali večerjo

Sestavine
- 280-gramski kozarec artičok (v olju)
- 1 manjši por
- 1 strok česna
- 3 žlice kremnega sira
- sok in lupina 1 limone
- 250 g raviolov s špinačo in skuto
- sol in poper
- 2 veliki pesti rukole in nariban
- parmezan, ko postrežemo (po želji)

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 280-gramski kozarec artičok (v olju)
- 1 manjši por
- 1 strok česna
- 3 žlice kremnega sira
- sok in lupina 1 limone
- 250 g raviolov s špinačo in skuto
- sol in poper
- 2 veliki pesti rukole in nariban
- parmezan, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Artičoke odcedimo in prihranimo 1 žlico olja, nato jih grobo nasekljamo. Por tanko narežemo, česen pa stremo. Žlico olja, v katerega so bile vložene artičoke, segrejemo v veliki kozici in mu dodamo por in česen. Na srednji temperaturi ju pražimo 5 minut, da se por zmehča. Vmešamo nasekljane artičoke, kremni sir in limonovo lupino. Vse sestavine segrejemo in začinimo po okusu. Dodamo tudi malo limonovega soka.
Raviole medtem skuhamo po navodilih proizvajalca, jih odcedimo in dodamo v kozico z artičokami in kremnim sirom. Dobro premešamo in po želji postrežemo z rukolo in naribanim parmezanom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
»Rižota« iz ostrigarjev z rdečo čebulo in hrustljavim krompirjem
Ostrigarji, jurčki, šitake, enoki ... prava gobja poslastica
Marelični zavitek z nektarinami
Nadevane sardele po sicilijansko
Sardele so lahko prava poslastica – tele zvite sicilijanske lepotice pa so naravnost božanske!