
Ravioli z artičokami, porom in limono
Ravioli z artičokami za hitro kosilo ali večerjo
Ravioli z artičokami, porom in limono
Ravioli z artičokami za hitro kosilo ali večerjo

Sestavine
- 280-gramski kozarec artičok (v olju)
- 1 manjši por
- 1 strok česna
- 3 žlice kremnega sira
- sok in lupina 1 limone
- 250 g raviolov s špinačo in skuto
- sol in poper
- 2 veliki pesti rukole in nariban
- parmezan, ko postrežemo (po želji)

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako
Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Viralna pita, ki navdušuje z okusom in nizkimi kalorijami
Spanakopita, znana grška pita s špinačo in feto, slovi po hrustljavosti in bogatem okusu. Za manj kalorično različico smo za vas poiskali viralni recept.

Še en okusen način, da porabite bučke z vrta
Če se vam je na vrtu nabralo preveč bučk – predvsem tistih, ki so vam med dopustom ušle izpod nadzora – jih lahko uporabite nekoliko drugače kot običajno.
Sestavine
- 280-gramski kozarec artičok (v olju)
- 1 manjši por
- 1 strok česna
- 3 žlice kremnega sira
- sok in lupina 1 limone
- 250 g raviolov s špinačo in skuto
- sol in poper
- 2 veliki pesti rukole in nariban
- parmezan, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Artičoke odcedimo in prihranimo 1 žlico olja, nato jih grobo nasekljamo. Por tanko narežemo, česen pa stremo. Žlico olja, v katerega so bile vložene artičoke, segrejemo v veliki kozici in mu dodamo por in česen. Na srednji temperaturi ju pražimo 5 minut, da se por zmehča. Vmešamo nasekljane artičoke, kremni sir in limonovo lupino. Vse sestavine segrejemo in začinimo po okusu. Dodamo tudi malo limonovega soka.
Raviole medtem skuhamo po navodilih proizvajalca, jih odcedimo in dodamo v kozico z artičokami in kremnim sirom. Dobro premešamo in po želji postrežemo z rukolo in naribanim parmezanom.