
Ravioli z artičokami, porom in limono
Ravioli z artičokami za hitro kosilo ali večerjo
Ravioli z artičokami, porom in limono
Ravioli z artičokami za hitro kosilo ali večerjo

Sestavine
- 280-gramski kozarec artičok (v olju)
- 1 manjši por
- 1 strok česna
- 3 žlice kremnega sira
- sok in lupina 1 limone
- 250 g raviolov s špinačo in skuto
- sol in poper
- 2 veliki pesti rukole in nariban
- parmezan, ko postrežemo (po želji)

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 280-gramski kozarec artičok (v olju)
- 1 manjši por
- 1 strok česna
- 3 žlice kremnega sira
- sok in lupina 1 limone
- 250 g raviolov s špinačo in skuto
- sol in poper
- 2 veliki pesti rukole in nariban
- parmezan, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Artičoke odcedimo in prihranimo 1 žlico olja, nato jih grobo nasekljamo. Por tanko narežemo, česen pa stremo. Žlico olja, v katerega so bile vložene artičoke, segrejemo v veliki kozici in mu dodamo por in česen. Na srednji temperaturi ju pražimo 5 minut, da se por zmehča. Vmešamo nasekljane artičoke, kremni sir in limonovo lupino. Vse sestavine segrejemo in začinimo po okusu. Dodamo tudi malo limonovega soka.
Raviole medtem skuhamo po navodilih proizvajalca, jih odcedimo in dodamo v kozico z artičokami in kremnim sirom. Dobro premešamo in po želji postrežemo z rukolo in naribanim parmezanom.