Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sobotni recept: Jagodna torta


vestnik
Tina Lucu
7. 6. 2025, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Jagode na vrtovih že dozorevajo, v tem receptu jih lahko porabite.

profimedia-0979977785.jpg
profimedia
Jagodna torta.

Sestavine:
za biskvit:
3 jajca
150 g sladkorja
50 ml rastlinskega olja
150 g navadne moke
½ čajne žličke pecilnega praška
750 g jagod

za kremo:
500 g skute


300 ml smetane za stepanje
80 g sladkorja v prahu
10 g želatine

za okrasitev:
200 ml smetane za stepanje
1 vrečka vaniljevega sladkorja

Priprava:
Jajca in sladkor penasto stepite do pene. Dodajte olje, moko s pecilnim praškom in zmes prelijte na pekač. Pecite pri 160 °C približno 15 minut. Pekač velikosti 20 x 20 cm obložite s folijo in na robove razporedite polovice jagod, nato pa na dno položite polovico pečenega biskvita. Skuto s smetano in sladkorjem stepite, da nastane krema.
Želatino pustite, da nabrekne, in jo vmešajte v smetano. Polovico kreme položite na biskvit, prekrijte z biskvitom, narezanimi jagodami in preostalo kremo ter pustite, da se strdi.
Smetano in sladkor stepite. S pomočjo slaščičarske vrečke nanesite smetano na površino torte in dodajte narezane jagode. Pustite, da se strdi v hladilniku.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.