Kaj boste skuhali danes?
Česnova pica s paradižnikom in mocarelo
Spečemo jo v pečici ali na žaru
Česnova pica s paradižnikom in mocarelo
Spečemo jo v pečici ali na žaru
Sestavine
- polovica osnovnega testa za pico, razdeljenega na 2 krogli
- 1 šalotka
- 2 žlici belega balzamičnega kisa
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 stroka česna
- pest manjših paradižnikov, lahko češnjevcev (lepa je kombinacija rdečih in rumenih)
- 1 krogla bivolje mocarele
- 10 bazilikinih listov
- 10 blagih drobnih črnih oliv
- sol
- poper
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- polovica osnovnega testa za pico, razdeljenega na 2 krogli
- 1 šalotka
- 2 žlici belega balzamičnega kisa
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 stroka česna
- pest manjših paradižnikov, lahko češnjevcev (lepa je kombinacija rdečih in rumenih)
- 1 krogla bivolje mocarele
- 10 bazilikinih listov
- 10 blagih drobnih črnih oliv
- sol
- poper
Postopek
Pripravimo osnovno testo za pico. Šalotko narežemo na polmesece, česen na tanke rezinice, paradižnike na polovice ali četrtine (odvisno od velikosti), mocarelo odcedimo.
Šalotko zmešamo z 1 žlico balzamičnega kisa in ščepom soli ter pustimo, da se marinira, medtem spečemo pici po eni strani.
Pečeno stran vsake pice pokapamo z 1 žlico oljčnega olja, nato ju obložimo z rezinicami česna, solimo, popramo in pici hrustljavo spečemo še po drugi strani.
Pici vzamemo z žara in ju obložimo s paradižnikom, natrgano mocarelo, baziliko in olivami ter pokapljamo s preostalim oljčnim oljem in kisom. Šalotko odcedimo in jo posujemo po picah. Solimo, popramo in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jabolčna pita z mandlji in medom
Kombinacija jabolk in mandljev naredi to pito popolno.
Pisani čokoladni piškoti z imeni
Zeljnata solata z majonezo
Z belim in rdečim zeljem, korenjem, čebulo in stebelno zeleno