
Česnova pica s paradižnikom in mocarelo
Spečemo jo v pečici ali na žaru
Česnova pica s paradižnikom in mocarelo
Spečemo jo v pečici ali na žaru

Sestavine
- polovica osnovnega testa za pico, razdeljenega na 2 krogli
- 1 šalotka
- 2 žlici belega balzamičnega kisa
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 stroka česna
- pest manjših paradižnikov, lahko češnjevcev (lepa je kombinacija rdečih in rumenih)
- 1 krogla bivolje mocarele
- 10 bazilikinih listov
- 10 blagih drobnih črnih oliv
- sol
- poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- polovica osnovnega testa za pico, razdeljenega na 2 krogli
- 1 šalotka
- 2 žlici belega balzamičnega kisa
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 stroka česna
- pest manjših paradižnikov, lahko češnjevcev (lepa je kombinacija rdečih in rumenih)
- 1 krogla bivolje mocarele
- 10 bazilikinih listov
- 10 blagih drobnih črnih oliv
- sol
- poper
Postopek
Pripravimo osnovno testo za pico. Šalotko narežemo na polmesece, česen na tanke rezinice, paradižnike na polovice ali četrtine (odvisno od velikosti), mocarelo odcedimo.
Šalotko zmešamo z 1 žlico balzamičnega kisa in ščepom soli ter pustimo, da se marinira, medtem spečemo pici po eni strani.
Pečeno stran vsake pice pokapamo z 1 žlico oljčnega olja, nato ju obložimo z rezinicami česna, solimo, popramo in pici hrustljavo spečemo še po drugi strani.
Pici vzamemo z žara in ju obložimo s paradižnikom, natrgano mocarelo, baziliko in olivami ter pokapljamo s preostalim oljčnim oljem in kisom. Šalotko odcedimo in jo posujemo po picah. Solimo, popramo in postrežemo.