
Česnova pica s paradižnikom in mocarelo
Spečemo jo v pečici ali na žaru
Česnova pica s paradižnikom in mocarelo
Spečemo jo v pečici ali na žaru

Sestavine
- polovica osnovnega testa za pico, razdeljenega na 2 krogli
- 1 šalotka
- 2 žlici belega balzamičnega kisa
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 stroka česna
- pest manjših paradižnikov, lahko češnjevcev (lepa je kombinacija rdečih in rumenih)
- 1 krogla bivolje mocarele
- 10 bazilikinih listov
- 10 blagih drobnih črnih oliv
- sol
- poper

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- polovica osnovnega testa za pico, razdeljenega na 2 krogli
- 1 šalotka
- 2 žlici belega balzamičnega kisa
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 stroka česna
- pest manjših paradižnikov, lahko češnjevcev (lepa je kombinacija rdečih in rumenih)
- 1 krogla bivolje mocarele
- 10 bazilikinih listov
- 10 blagih drobnih črnih oliv
- sol
- poper
Postopek
Pripravimo osnovno testo za pico. Šalotko narežemo na polmesece, česen na tanke rezinice, paradižnike na polovice ali četrtine (odvisno od velikosti), mocarelo odcedimo.
Šalotko zmešamo z 1 žlico balzamičnega kisa in ščepom soli ter pustimo, da se marinira, medtem spečemo pici po eni strani.
Pečeno stran vsake pice pokapamo z 1 žlico oljčnega olja, nato ju obložimo z rezinicami česna, solimo, popramo in pici hrustljavo spečemo še po drugi strani.
Pici vzamemo z žara in ju obložimo s paradižnikom, natrgano mocarelo, baziliko in olivami ter pokapljamo s preostalim oljčnim oljem in kisom. Šalotko odcedimo in jo posujemo po picah. Solimo, popramo in postrežemo.