Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Miške z lešniki


Revija Dober tek
11. 2. 2025, 13.20
Posodobljeno
12. 02. 2025 · 09:07
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Recept je preprost, preizkusite ga ...

KOLIČINA: za 6 oseb

ZAHTEVNOST: Preprosto

##IMAGE-4091224##

Sestavine

70 g masla
2 žlici sladkorja
ščepec soli
150 g moke
4 majhna jajca
50 g nasekljanih lešnikov
60 g mletih lešnikov
60 g sladkorja v prahu

olje za cvrenje

Priprava

1.

V posodi segrejemo 2,5 dl vode z maslom, narezanim na koščke, 2 žlicama sladkorja in s ščepcem soli. Ko se maslo stopi, ga odstavimo z ognja in dodamo moko. Z leseno kuhalnico močno premešamo, pustimo nekaj minut, da se masa malce ohladi, nato drugega za drugim dodajamo jajca in vmes močno premešamo. Dodamo nasekljane lešnike.

2.

V segreti ponvi med stalnim mešanjem popražimo mlete lešnike, da zadišijo. Pustimo, da se malo ohladijo, in dodamo sladkor v prahu.

3.

V globoki kozici segrejemo olje za cvrenje. Z dvema manjšima žlicama iz testa oblikujemo kroglice, ki jih spuščamo v vrelo olje. Cvremo manjše količine mišk, saj se testo precej napihne. Od časa do časa jih obrnemo. Ko z vseh strani postanejo zlato rumene, jih odcedimo in prestavimo na papirnate kuhinjske brisače. Nato jih povaljamo po mešanici sladkorja in lešnikov v prahu ter še tople postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.