 
        
            
    
Kaj boste skuhali danes?
Losos s porom v škrniclju
Losos s porom v škrniclju
 
    Sestavine
- 250 g pora (pribl. 3 majhni pori)
- 85 g maskarponeja
- 1 žlica + 1 žlička sesekljanega kopra
- 2 lososova fileja brez kože
- nastrgana lupina ¼ limone
- brizg limonovega soka
- 2–3 žličke kaper
- krompir in blanširana špinača za prilogo (po želji)
 
        
            
            Sočni svinjski zrezki z jabolki, kot jih še niste poskusili
Sočni glazirani svinjski zrezki z jabolki so popolna jesenska jed. Odkrijte nasvete, kako pripraviti meso, da bo mehko, aromatično in popolno zapečeno.
 
        
            
            Strašno dobra ideja za noč čarovnic: sladki grobovi iz medenjakov
Noč čarovnic je morda res uvožen praznik, a kljub temu lahko na ta dan pripravimo nekaj (grozljivo) sladkega.
 
        
            
            Trikrat pečeno pecivo, ki se topi v ustih in vedno uspe
Trikrat pečeno pecivo je ena tistih domačih sladic, ki z vonjem spomnijo na otroštvo in kuhinjo naših babic.
Sestavine
- 250 g pora (pribl. 3 majhni pori)
- 85 g maskarponeja
- 1 žlica + 1 žlička sesekljanega kopra
- 2 lososova fileja brez kože
- nastrgana lupina ¼ limone
- brizg limonovega soka
- 2–3 žličke kaper
- krompir in blanširana špinača za prilogo (po želji)
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Na delovno površino položimo dva lista papirja za peko (vsak naj bo dovolj velik, da bomo vanj lahko ovili lososov file).
Por tanko narežemo, ga stresemo v kozico in zalijemo s 6 žlicami vode. Pokrijemo in zavremo. Kuhamo 5 minut, da voda povre, por pa je skoraj mehak. Vmešamo maskarpone in žlico kopra ter solimo in popramo.
Na sredino enega od listov papirja za peko z žlico predenemo polovico kremastega pora in nanj položimo lososov file. Postopek ponovimo še na drugem listu. Fileja pokapamo z limonovim sokom in ju potresemo z limonovo lupino, kaprami in preostalo žličko kopra.
Vsak list, na katerem leži file, upognemo navzgor in vogale večkrat prepognemo po sredini. Enako naredimo z robovi. Škrniclja položimo na velik plitev pekač in med njima pustimo nekaj prostora.
Pečemo 12 do 15 minut, odvisno od tega, ali želimo bolj ali manj pečeno ribo. Nato škrnicelj pazljivo raztrgamo. Postrežemo s krhlji limone, iz katerih bomo stisnili sok na ribo, in po želji s krompirjem ter blanširano špinačo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kocke iz ovsenih kosmičev s slivami in orehi
Za posladek, zajtrk ali malico – navdušijo tudi otroke!
Goveji medaljoni v zelenini omaki
Krepka grahova juha
Okusna grahova juha, ki jo lahko pripravite tudi iz zamrznjenega graha
 
        
             
        
             
        
             
        
             
        
                    
             
         
         
         
         
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
         
         
        