
Zeljnata solata z majonezo
Z belim in rdečim zeljem, korenjem, čebulo in stebelno zeleno
Zeljnata solata z majonezo
Z belim in rdečim zeljem, korenjem, čebulo in stebelno zeleno

Sestavine
- ¼ glave belega zelja
- ¼ glave rdečega zelja
- 2 korenčka
- 1 velika čebula
- 2 stebli stebelne zelene
preliv
- 2,5 dl majoneze
- sok in lupinica 1 limone
- 2 žlici jabolčnega kisa
- 2 žlici zrnate gorčice
- 1 žlička soli

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- ¼ glave belega zelja
- ¼ glave rdečega zelja
- 2 korenčka
- 1 velika čebula
- 2 stebli stebelne zelene
preliv
- 2,5 dl majoneze
- sok in lupinica 1 limone
- 2 žlici jabolčnega kisa
- 2 žlici zrnate gorčice
- 1 žlička soli
Postopek
V skledici temeljito zmešamo vse sestavine za preliv. Zelje narežemo na zelo tanke rezance, korenje na tanke trakce (julienne), čebulo na kockice in zeleno na tanke rezinice. Zelenjavo zmešamo s prelivom in postavimo v hladilnik. Solato lahko pripravimo dan vnaprej.