
Kaj boste skuhali danes?
Zeljnata solata z majonezo
Z belim in rdečim zeljem, korenjem, čebulo in stebelno zeleno
Zeljnata solata z majonezo
Z belim in rdečim zeljem, korenjem, čebulo in stebelno zeleno

Sestavine
- ¼ glave belega zelja
- ¼ glave rdečega zelja
- 2 korenčka
- 1 velika čebula
- 2 stebli stebelne zelene
preliv
- 2,5 dl majoneze
- sok in lupinica 1 limone
- 2 žlici jabolčnega kisa
- 2 žlici zrnate gorčice
- 1 žlička soli

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- ¼ glave belega zelja
- ¼ glave rdečega zelja
- 2 korenčka
- 1 velika čebula
- 2 stebli stebelne zelene
preliv
- 2,5 dl majoneze
- sok in lupinica 1 limone
- 2 žlici jabolčnega kisa
- 2 žlici zrnate gorčice
- 1 žlička soli
Postopek
V skledici temeljito zmešamo vse sestavine za preliv. Zelje narežemo na zelo tanke rezance, korenje na tanke trakce (julienne), čebulo na kockice in zeleno na tanke rezinice. Zelenjavo zmešamo s prelivom in postavimo v hladilnik. Solato lahko pripravimo dan vnaprej.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
»Rižota« iz ostrigarjev z rdečo čebulo in hrustljavim krompirjem
Ostrigarji, jurčki, šitake, enoki ... prava gobja poslastica
Marelični zavitek z nektarinami
Nadevane sardele po sicilijansko
Sardele so lahko prava poslastica – tele zvite sicilijanske lepotice pa so naravnost božanske!