© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jagodne rezine s stračatelo

Jagodne rezine s stračatelo

Čas priprave 45 min + hlajenje
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina 6 rezin
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
jagodne rezine s stracatelo

Sestavine

biskvit

  • 3 jajca
  • 60 g sladkorja
  • 50 g moke
  • 30 g škroba

krema

  • 250 g maskarponeja
  • 80 g drobnega kristalnega sladkorja
  • 2 žlici limonovega soka
  • 130 g jagod
  • 3 žlice naribane temne čokolade
  • 3 dl sladke smetane
  • 90 g jagodne marmelade

obloga

  • 270 g jagod
  • 1 vrečka rdečega tortnega želeja v prahu
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

biskvit

  • 3 jajca
  • 60 g sladkorja
  • 50 g moke
  • 30 g škroba

krema

  • 250 g maskarponeja
  • 80 g drobnega kristalnega sladkorja
  • 2 žlici limonovega soka
  • 130 g jagod
  • 3 žlice naribane temne čokolade
  • 3 dl sladke smetane
  • 90 g jagodne marmelade

obloga

  • 270 g jagod
  • 1 vrečka rdečega tortnega želeja v prahu

Postopek

1

Sladkor in jajca penasto stepemo, nato narahlo umešamo presejano moko s škrobom. Maso namažemo na papir za peko v velikosti 25 × 30 cm. Pečemo 6 minut na 200 °C. Ko je biskvit pečen, ga takoj odstranimo s pekača in ohladimo.

2

Jagode operemo in jih narežemo na drobne kocke. Maskarpone gladko zmešamo s sladkorjem in limonovim sokom. Dodamo narezane jagode, naribano čokolado in čvrsto stepeno sladko smetano ter previdno zmešamo.

3

Biskvitni oblat razpolovimo. Polovico oblata namažemo najprej z jagodno marmelado nato pa s polovično količino pripravljene kreme. Pokrijemo z drugo polovico oblata in namažemo s preostalo kremo. Sladico damo v hladilnik najmanj za 4 ure, najbolje pa čez noč.

4

Jagode za oblogo operemo in narežemo na lističe. Razporedimo jih na dobro ohlajeno sladico, ki jo nato prevlečemo s tortnim želejem. Sladico narežemo na rezine in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.