
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
biskvit
- 3 jajca
- 60 g sladkorja
- 50 g moke
- 30 g škroba
krema
- 250 g maskarponeja
- 80 g drobnega kristalnega sladkorja
- 2 žlici limonovega soka
- 130 g jagod
- 3 žlice naribane temne čokolade
- 3 dl sladke smetane
- 90 g jagodne marmelade
obloga
- 270 g jagod
- 1 vrečka rdečega tortnega želeja v prahu

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
biskvit
- 3 jajca
- 60 g sladkorja
- 50 g moke
- 30 g škroba
krema
- 250 g maskarponeja
- 80 g drobnega kristalnega sladkorja
- 2 žlici limonovega soka
- 130 g jagod
- 3 žlice naribane temne čokolade
- 3 dl sladke smetane
- 90 g jagodne marmelade
obloga
- 270 g jagod
- 1 vrečka rdečega tortnega želeja v prahu
Postopek
Sladkor in jajca penasto stepemo, nato narahlo umešamo presejano moko s škrobom. Maso namažemo na papir za peko v velikosti 25 × 30 cm. Pečemo 6 minut na 200 °C. Ko je biskvit pečen, ga takoj odstranimo s pekača in ohladimo.
Jagode operemo in jih narežemo na drobne kocke. Maskarpone gladko zmešamo s sladkorjem in limonovim sokom. Dodamo narezane jagode, naribano čokolado in čvrsto stepeno sladko smetano ter previdno zmešamo.
Biskvitni oblat razpolovimo. Polovico oblata namažemo najprej z jagodno marmelado nato pa s polovično količino pripravljene kreme. Pokrijemo z drugo polovico oblata in namažemo s preostalo kremo. Sladico damo v hladilnik najmanj za 4 ure, najbolje pa čez noč.
Jagode za oblogo operemo in narežemo na lističe. Razporedimo jih na dobro ohlajeno sladico, ki jo nato prevlečemo s tortnim želejem. Sladico narežemo na rezine in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zelje z govedino
Sir za žar, ovit v slanino, z grahovo solato
Pljučna pečenka s hrenom in pršutom
Hren in pršut pečenko naredita še boljšo in slajšo.
Zapečen sladki krompir s špinačo
Lahko ga postrežemo kot glavno jed ali kot spremljavo telečjim ali jagnječjim zarebrnicam.