Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Najpreprostejša slastna omaka za testenine


Njena.si<strong> </strong>
2. 2. 2025, 13.20
Posodobljeno
03. 02. 2025 · 09:24
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Freepik
Foto: Freepik

Vas mika, da bi pripravili pesto genovese? Ta recept je idealen za kuharje začetnike, saj je zelo preprost, prepričala pa vas bo tudi hitra priprava.

Freepik
Foto: Freepik

Za dober pesto genovese, eno najbolj enostavnih in najbolj aromatičnih omak za testenine, ne potrebujete veliko sestavin. 

Potrebujete:

- 2 pesti svežih listov bazilike
- strok česna
- 25 g pinjol
- 125 ml oljčnega olja
- 4 žlice sveže naribanega parmezana
- 4 žlice sveže naribanega sira pecorino (ovčji sir)
- sol

Priprava:

Najbolj preprosto je, da vse sestavine denete v mešalnik in se lotite miksanja, da dobite gladko omako. Tradicionalni pesto genovese pa seveda lahko naredite v možnarju, tako bo imela omaka malenkost drugačen videz in teksturo kot tista, ki jo pripravimo s pomočjo električnega gospodinjskega aparata.

Da si olajšate delo, najprej narežite liste bazilike in česen na drobne koščke. V mlinčku najprej zmečkajte česen, nato dodajte baziliko in obe sestavini gnetite toliko časa, dokler ne razpadeta. Nato jima dodajte pinjole in jih nežno gnetite, počasi pa jim dodajajte tudi oljčno olje, da dobite malenkost tekočo omako.

V omako nato dodajte obe vrsti sira in dobro premešajte, zatem pa še posolite. Količina soli je odvisna od slanosti sira, zato pred soljenjem raje poizkusite omako, da ne bo preslana.

Zdaj vam manjkajo le še kuhane testenine.

Dober tek!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.