© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zelenin tatarec z dimljeno postrvjo

Zelenin tatarec z dimljeno postrvjo

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Goodfood Oct 10

Sestavine

  • 1 manjša gomoljna zelena
  • 250 g dimljene postrvi
  • 100 g rukole
  • ekstra deviško oljčno olje za pokapanje

preliv

  • 6 žlic majoneze
  • peščica kaper
  • 2 žlici limonovega soka
  • 2 žlici kislih kumaric
  • peščica listkov peteršilja
  • sol
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 manjša gomoljna zelena
  • 250 g dimljene postrvi
  • 100 g rukole
  • ekstra deviško oljčno olje za pokapanje

preliv

  • 6 žlic majoneze
  • peščica kaper
  • 2 žlici limonovega soka
  • 2 žlici kislih kumaric
  • peščica listkov peteršilja
  • sol

Postopek

1

Za preliv nasekljamo peteršilj, odcejene kapre in kumarice. Vse sestavine zmešamo, solimo in postavimo na stran.

2

Zeleno olupimo in jo narežemo na tanke rezine, te pa na tanke trakce ali pa jo preprosto grobo naribamo. Zeleno nato dobro zmešamo s prelivom. Postrv razdelimo na manjše koščke in jih naložimo na krožnike, obložimo z zeleno in rukolo, pokapamo z oljčnim oljem in postrežemo.

Pire iz zelene, korenja in jabolk

Gomoljna zelena je odlična tudi v pirejih – možnih kombinacij je veliko, tale pa je posebno okusna in zdrava.

400 g olupljene in na kocke narezane gomoljne zelene, 500 g narezanega korenja in 2 olupljeni in na kocke narezani jabolki (približno 200 g) damo v veliko kozico z vodo, zavremo in nežno kuhamo do mehkega, to je kakih 20 minut. Odcedimo, stresemo nazaj v kozico in grobo pretlačimo. Vmešamo 2 žlici kisle smetane, 1 žlico masla in pest sesekljanega peteršilja. Pokrijemo in do postrežbe hranimo na toplem. Ta pire lahko pripravimo vnaprej in ga pred postrežbo spet pogrejemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.