© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zelenin tatarec z dimljeno postrvjo

Zelenin tatarec z dimljeno postrvjo

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Goodfood Oct 10

Sestavine

  • 1 manjša gomoljna zelena
  • 250 g dimljene postrvi
  • 100 g rukole
  • ekstra deviško oljčno olje za pokapanje

preliv

  • 6 žlic majoneze
  • peščica kaper
  • 2 žlici limonovega soka
  • 2 žlici kislih kumaric
  • peščica listkov peteršilja
  • sol
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 1 manjša gomoljna zelena
  • 250 g dimljene postrvi
  • 100 g rukole
  • ekstra deviško oljčno olje za pokapanje

preliv

  • 6 žlic majoneze
  • peščica kaper
  • 2 žlici limonovega soka
  • 2 žlici kislih kumaric
  • peščica listkov peteršilja
  • sol

Postopek

1

Za preliv nasekljamo peteršilj, odcejene kapre in kumarice. Vse sestavine zmešamo, solimo in postavimo na stran.

2

Zeleno olupimo in jo narežemo na tanke rezine, te pa na tanke trakce ali pa jo preprosto grobo naribamo. Zeleno nato dobro zmešamo s prelivom. Postrv razdelimo na manjše koščke in jih naložimo na krožnike, obložimo z zeleno in rukolo, pokapamo z oljčnim oljem in postrežemo.

Pire iz zelene, korenja in jabolk

Gomoljna zelena je odlična tudi v pirejih – možnih kombinacij je veliko, tale pa je posebno okusna in zdrava.

400 g olupljene in na kocke narezane gomoljne zelene, 500 g narezanega korenja in 2 olupljeni in na kocke narezani jabolki (približno 200 g) damo v veliko kozico z vodo, zavremo in nežno kuhamo do mehkega, to je kakih 20 minut. Odcedimo, stresemo nazaj v kozico in grobo pretlačimo. Vmešamo 2 žlici kisle smetane, 1 žlico masla in pest sesekljanega peteršilja. Pokrijemo in do postrežbe hranimo na toplem. Ta pire lahko pripravimo vnaprej in ga pred postrežbo spet pogrejemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.