
Sestavine
- 3 rdeča jabolka
- sok ½ limone
- 4 žlice navadnega rjavega sladkorja
- 400 g karamelne omake
- 6 maslenih štručk
- 3 jajca
- 4 dl polnomastnega mleka
- 2 dl sladke smetane
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
- sladoled, ko postrežemo (po želji)

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 3 rdeča jabolka
- sok ½ limone
- 4 žlice navadnega rjavega sladkorja
- 400 g karamelne omake
- 6 maslenih štručk
- 3 jajca
- 4 dl polnomastnega mleka
- 2 dl sladke smetane
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
- sladoled, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Jabolkom odstranimo peščišče in jih narežemo na 2 mm debele kolobarje. Pomešamo jih z limonovim sokom in 2 žlicama sladkorja. Na dno pekača velikosti približno 20 x 30 cm razprostremo dve tretjini karamela.
Štručke narežemo na kolobarje in jih z jabolki v vrstah zložimo v pekač tako, da se malo prekrivajo. Mednje tu in tam kanemo žlico preostalega karamela in pustimo, da jabolčni kolobarji kukajo ven. V skledi zmešamo jajca, mleko, smetano, vaniljo in žlico sladkorja. Z mešanico prelijemo kruh in jabolka in poskrbimo, da je vse dobro prekrito. Zavijemo v prozorno kuhinjsko folijo in postavimo v hladilnik za najmanj 30 minut, lahko pa tudi čez noč.
Pečico segrejemo na 170 °C. Pekač z narastkom odvijemo in posujemo s preostalo žlico sladkorja. Pečemo 45 do 50 minut, da se narastek zlato zapeče in se krema strdi. Sladica se mora napihniti, ob robovih pa bo karamel brbotal. Narastek po želji ponudimo z vaniljevim sladoledom.
Karamelna omaka
250 g sladkorja stresemo v ponev z debelim dnom, primešamo 4 žlice vode in pristavimo na srednje močan ogenj, da se sladkor raztopi. Moč ognja povečamo, sladkor pa naj 4 do 5 minut brbota, da dobimo karamelo. Odstavimo z ognja in previdno vmešamo 50 g masla in 1,5 dl sladke smetane. Pustimo, da se ohladi.