© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Maroška čičerkina juha

Maroška čičerkina juha

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Moroccan chickpea soupMake it Tonightpage 20

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 srednje velika čebula
  • 2 stebli zelene
  • 2 žlički mlete kumine
  • 6 dl vroče zelenjavne juhe
  • 1 pločevinka (400 g) sesekljanega paradižnika
  • 2 stroka česna
  • 400 g kuhane čičerke
  • 100 g zamrznjenega boba
  • lupina in sok ½ limone
  • poper
  • sol po želji
  • velika pest koriandra ali peteršilja za posip
  • lepinja, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 srednje velika čebula
  • 2 stebli zelene
  • 2 žlički mlete kumine
  • 6 dl vroče zelenjavne juhe
  • 1 pločevinka (400 g) sesekljanega paradižnika
  • 2 stroka česna
  • 400 g kuhane čičerke
  • 100 g zamrznjenega boba
  • lupina in sok ½ limone
  • poper
  • sol po želji
  • velika pest koriandra ali peteršilja za posip
  • lepinja, ko postrežemo

Postopek

1

Čebulo olupimo in nasekljamo. Zeleno očistimo in prav tako nasekljamo. V večji ponvi segrejemo olje in na njem 10 minut pražimo čebulo in zeleno, da se zmehčata. Vmes večkrat nežno premešamo. Vmešamo kumino in pražimo še kakšno minuto.

2

Ogenj povečamo in dodamo juho, paradižnik ter čičerko. Vse skupaj izdatno začinimo s sveže mletim črnim poprom. Kuhljamo 8 minut, nato pa vmešamo še bob in limonov sok. Kuhamo še 2 minuti, nato pa po želji začinimo s soljo in poprom. Posujemo z limonovo lupino in koriandrom ali peteršiljem.

Nasvet

Če želimo pikantnejšo juho, jo začinimo z žlico harise. Ljubitelji karija lahko žličko kumine zamenjajo z garam masalo. Juho lahko naredimo močnejšo, če k prepraženi čebuli in zeleni dodamo na rezine narezano klobaso, ki jo še malo popražimo, preden primešamo paradižnik in čičeriko.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.