
Kaj boste skuhali danes?
Rezanci udon z rakci
Hitro pripravljeni rezanci z rakci bodo odlični za malico, kosilo ali večerjo
Rezanci udon z rakci
Hitro pripravljeni rezanci z rakci bodo odlični za malico, kosilo ali večerjo

Sestavine
- 250 g rezancev udon
- 2 žlički rastlinskega olja
- 100 g olupljenih surovih rakovih repkov
- 4 nasekljane mlade čebulice
- 2 razžvrkljani jajci
- 2 žlici praženih arašidov
- manjša pest koriandrovih listov
- rezine limete, ko postrežemo
omaka
- 2 žlici tamarindine paste
- 1 žlička ribje omake
- sok 1 limete
- 1 žlica rjavega sladkorja

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 250 g rezancev udon
- 2 žlički rastlinskega olja
- 100 g olupljenih surovih rakovih repkov
- 4 nasekljane mlade čebulice
- 2 razžvrkljani jajci
- 2 žlici praženih arašidov
- manjša pest koriandrovih listov
- rezine limete, ko postrežemo
omaka
- 2 žlici tamarindine paste
- 1 žlička ribje omake
- sok 1 limete
- 1 žlica rjavega sladkorja
Postopek
V vreli slani vodi 3 minute kuhamo rezance, da se zmehčajo. Odcedimo jih in splaknemo pod mrzlo vodo. Vse sestavi- ne za omako zmešamo v skodelici.
V voku segrejemo polovico olja. Dodamo rakce in nasekljano čebulico ter med hitrim mešanjem pražimo eno minuto, da rakci postanejo rožnate barve. Potisnemo jih na rob voka in v vok damo preostalo olje. Dodamo jajci in ju brez mešanja pečemo pol minute, nato ju zmešamo in pustimo, da se spečeta do konca. Dodamo rezance in pripravljeno omako ter med neprestanim mešanjem pražimo še 3 minute, da se vse skupaj močno segreje.
Rezance potresemo s sesekljanimi arašidi in koriandrovimi listi in jih postrežemo z rezinami limete.
Tamarindina pasta
Je koncentrirana pena sadeža tamarinde, ki raste na tropskem drevesu, visokem do 25 metrov, in se najpogosteje uporablja v indijski kuhinji. Je sladko-kislega okusa in nepogrešljiva pri pripravi tradicionalnega indijskega čatnija. Tamarinda je tudi sestavni del worcestrske omake.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ocvrte kozice po cajunsko
Hrustljave kozice začinjene po cajunsko, da vas bo njihov okus premamil in navdušil. Čar tega recepta je tudi domača cajunska začimbna mešanica.
Torta iz krhkega testa z robidnicami in topljeno smetano
Krhka, kremna in sočna hkrati - naravnost popolna torta!