© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Kuharski nasveti

Domača šabesa

Na kaj paziti pri pripravi domače šabese?

Na robovih gozdov je že začel cveteti bezeg, zato je čas za domačo šabeso. Pri pripravi tega okusnega bezgovega napitka velja upoštevati nekaj ključnih napotkov, da bo šabesa res okusna in varna za uživanje.

16. 5. 2025, 07.53
čičerkina juha po tunizijsko

Kako pravilno skuhamo čičeriko

Suha čičerika – kako dolgo jo namakati in kuhati, da doseže pravo mehkobo in poln okus? Preverite preprost vodič za pripravo doma in nekaj odličnih receptov.

Uredništvo
5. 5. 2025, 05.30
Prevec-zacinjena-jed_558x620_acf_cropped.jpg

Preveč začinjena jed

V: Kadar pri kuhanju hitim, imam pri začinjanju precej težko roko, zlasti ko solim, tako da včasih jed dobesedno uničim. Je kakšen način, kako lahko rešim preveč začinjeno jed?

Eva Lunc
31. 3. 2020
Zmehcano-maslo_558x620_acf_cropped.jpg

Zmehčano maslo

V: V vaših receptih za slaščice velikokrat piše, da potrebujemo maslo, zmehčano na sobno temperaturo. Pogosto se mi zgodi, da maslo pozabim dati pravočasno iz hladilnika in sem ga tako primorana kar najhitreje stopiti. Vendar se mi na štedilniku ali v mikrovalovni pečici stopi preveč in postane tekoče ...

uredništvo
23. 3. 2020
prazenje-oresckov_558x620_acf_cropped.jpg

Praženje oreščkov

V: Kadar pražim oreščke, jih pogosto zažgem – prav hitro so črni in grenkljati. Kako naj ravnam, da bi se enakomerno zlato popražili?

Eva Lunc
28. 6. 2019

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.