
Zmrzlina iz klementin s pomarančnim likerjem
Zmrzlina iz klementin s pomarančnim likerjem

Sestavine
- 2 klementini
- 50 g sladkorja
- 2 žlici pomarančnega likerja Grand Marnier
- 2 žlici pomarančne marmelade (brez lupin)
- sončnično olje za modelčke
zmrzlina
- 3 velika jajca
- 85 g sladkorja
- 2,7 dl sladke smetane

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2 klementini
- 50 g sladkorja
- 2 žlici pomarančnega likerja Grand Marnier
- 2 žlici pomarančne marmelade (brez lupin)
- sončnično olje za modelčke
zmrzlina
- 3 velika jajca
- 85 g sladkorja
- 2,7 dl sladke smetane
Postopek
Iz sredine klementin izrežemo 6 lepih rezin, preostalo pa olupimo in na tanko narežemo. Vse damo v ponev skupaj s sladkorjem in 3 dl vode. Pokrijemo in kuhljamo 20 minut, da se klementine zmehčajo, vendar ne razpadejo. Ponev odstavimo in zmes ohladimo. Medtem z oljem premažemo 6 modelčkov za puding ali strjenko in jih obložimo s plastično kuhinjsko folijo tako, da visi malo folije čez rob modelčkov.
Mandarine poberemo iz sirupa, cele rezine z lupino prihranimo, preostali del pa zelo drobno narežemo in zmešamo s pomarančnim likerjem. V sirup, ki ostane, vmešamo marmelado in vse skupaj povremo na 6 žlic goste omake. Razdelimo jo v modelčke in nanjo položimo rezino klementine.
Beljake ločimo od rumenjakov in jih z električnim mešalnikom stepemo v čvrst sneg. Rumenjake stepemo s sladkorjem v gosto in penasto maso. V posebni skledi stepemo tudi smetano.
V smetano najprej vmešamo zmes mandarin in likerja, nato primešamo rumenjake s sladkorjem in na koncu še sneg iz beljakov. Maso razdelimo v modelčke, jih položimo na pladenj in damo v zamrzovalnik. Ko se strdijo, lahko modelčke zavijemo v folijo in pustimo v zamrzovalniku največ 3 mesece.
Pred postrežbo s pomočjo folije vzamemo zmrzline iz modelčkov, jih poveznemo na desertne krožnike ali v skodelice in odstranimo folijo.