© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Slivov semifreddo z mandljevimi piškoti

Prikupno marogast

Slivov semifreddo z mandljevimi piškoti

Prikupno marogast

Čas priprave 40 min + zamrzovanje
Zahtevnost Zahtevno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Leiths

Sestavine

  • 450 g zrelih sliv ali ringlojev
  • 350 g sladkorja
  • 2 beljaka velikih jajc
  • 3 dl sladke smetane
  • 1 žlica mandljevega likerja (npr. disaronno)
  • 85 g mehkih amarettov (italijanskih mandljevih piškotov)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 450 g zrelih sliv ali ringlojev
  • 350 g sladkorja
  • 2 beljaka velikih jajc
  • 3 dl sladke smetane
  • 1 žlica mandljevega likerja (npr. disaronno)
  • 85 g mehkih amarettov (italijanskih mandljevih piškotov)

Postopek

1

Slive razpolovimo, jim odstranimo koščice in jih damo v kozico z 2 žlicama vode in 110 g sladkorja. Pokrijemo s pokrovko in na srednji temperaturi kuhamo 10 minut, da se slive zmehčajo. Rahlo jih ohladimo, nato jih zmeljemo s paličnim mešalnikom. Slive pretlačimo skozi cedilo, da odstranimo lupine. Ohladimo.

2

Preostali sladkor stresemo v kozico z 1,5 dl vode in ga med segrevanjem na nizki temperaturi stopimo. Kuhamo 5 minut, da mešanica doseže 120 °C (uporabimo kuhinjski termometer).

3

Pripravimo osnovo za meringo. Beljake stepemo v čvrst sneg. Še naprej stepamo in v sneg previdno prilijemo sladkorno zmes, da dobimo gosto meringo. V drugi skledi nežno stepemo sladko smetano in previdno vmešamo liker, pretlačene slive, grobo nadrobljene piškote in meringo. Pekač velikosti 30 x 20 cm obložimo s prosojno kuhinjsko folijo in vanj prelijemo maso. Pokrijemo s prosojno kuhinjsko folijo in za nekaj ur postavimo v zamrzovalnik, da se strdi. Semifreddo vzamemo iz zamrzovalnika 5 minut prej, preden ga postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.