
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 100 g zmehčanega masla
- 8 žlic javorovega sirupa
- 3 manjše zrele banane in 1 preveč zrela banana
- 200 g svetlega sladkorja muskovado
- 4 jajca
- 2 žlički vaniljeve paste ali sredica iz 2 strokov vanilje
- 200 g moke
- 1 žlica pecilnega praška
- 1 žlica sode bikarbone
- 100 g mletih mandljev
- 200 g navadnega grškega jogurta
- maslo za model
- javorov sirup, ko postrežemo

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 100 g zmehčanega masla
- 8 žlic javorovega sirupa
- 3 manjše zrele banane in 1 preveč zrela banana
- 200 g svetlega sladkorja muskovado
- 4 jajca
- 2 žlički vaniljeve paste ali sredica iz 2 strokov vanilje
- 200 g moke
- 1 žlica pecilnega praška
- 1 žlica sode bikarbone
- 100 g mletih mandljev
- 200 g navadnega grškega jogurta
- maslo za model
- javorov sirup, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C, model s stranicami 20 cm premažemo z maslom in dno obložimo s papirjem za peko. V model vlijemo polovico javorovega sirupa, nato model nagnemo na vse strani, da se sirup razporedi po dnu. Manjše banane olupimo, jih vzdolžno prerežemo in z rezno stranjo navzdol razporedimo po pekaču.
Z električnim mešalnikom stepemo maslo, sladkor, jajca, vaniljo in dodamo še zmečkano zelo zrelo banano. Vmešamo moko, presejano s pecilnim praškom, in sodo ter mlete mandlje. Dodamo še jogurt in maso previdno vlijemo v pekač; pri tem pazimo, da banan ne premaknemo preveč.
Pečemo 45 minut do 1 ure, da lesena palčka, ki jo zapičimo v testo, ostane skoraj čista. S to leseno palčko naredimo luknje po celotni površini kolača tako, da jo zapičimo samo do polovične globine testa. Luknje prelijemo s preostalim sirupom in počakamo nekaj minut, da ga biskvit popije. Nato kolač previdno zvrnemo iz modla tako, da je spodnja stran zgoraj. Prelijemo še z malo sirupa in še toplo postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Mehka temna čokoladna torta
Limonovo-pomarančna pita
Šarenka z luštrekom, grahovim pirejem in hrustljavimi mladimi čebulicami
Počasi dušeno svinjsko pleče z jabolčnikom in pastinakom
Svinjsko pleče, ki se bo počasi kuhljalo v loncu, se bo kar samo stopilo v ustih.