
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 100 g zmehčanega masla
- 8 žlic javorovega sirupa
- 3 manjše zrele banane in 1 preveč zrela banana
- 200 g svetlega sladkorja muskovado
- 4 jajca
- 2 žlički vaniljeve paste ali sredica iz 2 strokov vanilje
- 200 g moke
- 1 žlica pecilnega praška
- 1 žlica sode bikarbone
- 100 g mletih mandljev
- 200 g navadnega grškega jogurta
- maslo za model
- javorov sirup, ko postrežemo

Božanski knedl kolač, ki ga pripravite hitreje kot klasične cmoke
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.

To je najboljša domača nutela in 5 receptov z lešniki
Tole je naša najboljša domača nutela - boljša od originala! Lešniki pa niso samo za sladice. Odkrijte okusne recepte z lešniki!
Sestavine
- 100 g zmehčanega masla
- 8 žlic javorovega sirupa
- 3 manjše zrele banane in 1 preveč zrela banana
- 200 g svetlega sladkorja muskovado
- 4 jajca
- 2 žlički vaniljeve paste ali sredica iz 2 strokov vanilje
- 200 g moke
- 1 žlica pecilnega praška
- 1 žlica sode bikarbone
- 100 g mletih mandljev
- 200 g navadnega grškega jogurta
- maslo za model
- javorov sirup, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C, model s stranicami 20 cm premažemo z maslom in dno obložimo s papirjem za peko. V model vlijemo polovico javorovega sirupa, nato model nagnemo na vse strani, da se sirup razporedi po dnu. Manjše banane olupimo, jih vzdolžno prerežemo in z rezno stranjo navzdol razporedimo po pekaču.
Z električnim mešalnikom stepemo maslo, sladkor, jajca, vaniljo in dodamo še zmečkano zelo zrelo banano. Vmešamo moko, presejano s pecilnim praškom, in sodo ter mlete mandlje. Dodamo še jogurt in maso previdno vlijemo v pekač; pri tem pazimo, da banan ne premaknemo preveč.
Pečemo 45 minut do 1 ure, da lesena palčka, ki jo zapičimo v testo, ostane skoraj čista. S to leseno palčko naredimo luknje po celotni površini kolača tako, da jo zapičimo samo do polovične globine testa. Luknje prelijemo s preostalim sirupom in počakamo nekaj minut, da ga biskvit popije. Nato kolač previdno zvrnemo iz modla tako, da je spodnja stran zgoraj. Prelijemo še z malo sirupa in še toplo postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zelenjavni zavitek z omako
Ideja kako porabiti zelenjavo z vrta in je ne zavreči.
Zvitek za dolg dan
Rezine brancina v vlečenem testu s pinjolami, pistacijo, baziliko in olivami
Jed s 5 zvezdicami