© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zeleni sendvič

Zdrava in okusna izbira za na pot

Zeleni sendvič

Zdrava in okusna izbira za na pot

Čas priprave 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 1 sendvič
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
sendviči

Sestavine

  • 25 g kodrolistnega ohrovta
  • ½ žlice sezamovega olja
  • ½ žlice tamarija (ali navadne sojine omake)
  • 1 majhen avokado
  • sok 1 majhne limete
  • 40 g odcejene kuhane čičerke
  • 2 rezini rženega kruha
  • ½ žličke mlete paprike
  • sol
sardele, ribe

Sardon, sardela ali inčun?

Bralka nas je povprašala: "Na vaši strani sem prebrala, da so modre ribe celo bolj zdrave od beleih, zato bi jih rada pripravila večkrat. Kako lahko pripravim sardone ali sardele in kako vem, da so ribe zares sveže?"

profimedia-0303064651.jpg

Poletno sadje: triki za prebavo in manj napihnjenosti

Poletje je čas sočnega sadja. Lubenice, breskve, marelice, češnje in jagode nas osvežijo ter poskrbijo za naravno sladkobo v vročih dneh. A pri nekaterih ljudeh lahko obilno uživanje sadja povzroči občutek napihnjenosti, tiščanja v trebuhu ali celo vetrove. Razlog se skriva v vsebnosti naravnih sladkorjev, vlaknin in vode, pa tudi v tem, kako sadje kombiniramo med seboj in s preostalo hrano.

Sestavine

  • 25 g kodrolistnega ohrovta
  • ½ žlice sezamovega olja
  • ½ žlice tamarija (ali navadne sojine omake)
  • 1 majhen avokado
  • sok 1 majhne limete
  • 40 g odcejene kuhane čičerke
  • 2 rezini rženega kruha
  • ½ žličke mlete paprike
  • sol

Postopek

1

Kodrolistni ohrovt masiramo s sezamovim oljem in tamarijem nekaj minut, da se zmehča, nato ga damo na stran. Avokado olupimo in ga v skledici skupaj z limonovim sokom in čičerko pretlačimo z vilicami ter malo solimo. Z namazom namažemo 1 kos kruha, obložimo z ohrovtom, posujemo z mleto papriko, na vrh položimo drugi kos kruha in prerežemo na pol.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.