Kaj boste skuhali danes?
Zeleni sendvič
Zdrava in okusna izbira za na pot
Zeleni sendvič
Zdrava in okusna izbira za na pot
Sestavine
- 25 g kodrolistnega ohrovta
- ½ žlice sezamovega olja
- ½ žlice tamarija (ali navadne sojine omake)
- 1 majhen avokado
- sok 1 majhne limete
- 40 g odcejene kuhane čičerke
- 2 rezini rženega kruha
- ½ žličke mlete paprike
- sol
To je skrivnost popolnega pasulja, kot so ga kuhale naše babice
Pasulj je klasična fižolova enolončnica, ki pogreje telo in dušo. Spoznajte njegovo tradicijo, različice po Sloveniji in preverjen recept za popoln domač pasulj.
Tudi sladkorni bolniki se lahko sladkajo brez slabe vesti
14. november je svetovni dan sladkorne bolezni. Živeti z njo pa ne pomeni, da se je treba čemur koli odpovedati, niti sladicam.
Čudovito pisane in okusne jedi iz korenovk za hladne dni
Korenovke so pravi jesenski zaklad – vsestranske, hranljive in čudovito pisane. Z njimi lahko ustvarimo jedi, ki očarajo na pogled in navdušijo z okusom.
Sestavine
- 25 g kodrolistnega ohrovta
- ½ žlice sezamovega olja
- ½ žlice tamarija (ali navadne sojine omake)
- 1 majhen avokado
- sok 1 majhne limete
- 40 g odcejene kuhane čičerke
- 2 rezini rženega kruha
- ½ žličke mlete paprike
- sol
Postopek
Kodrolistni ohrovt masiramo s sezamovim oljem in tamarijem nekaj minut, da se zmehča, nato ga damo na stran. Avokado olupimo in ga v skledici skupaj z limonovim sokom in čičerko pretlačimo z vilicami ter malo solimo. Z namazom namažemo 1 kos kruha, obložimo z ohrovtom, posujemo z mleto papriko, na vrh položimo drugi kos kruha in prerežemo na pol.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dušena vratovina v čebulni omaki
Čebulna omaka popestri vratovino, ki se v ustih kar topi.