© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Malinova zmrzlina

Malinova zmrzlina

Čas priprave 25 min + zamrzovanje
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Crunchy raspberry ripple terrineCover

Sestavine

  • 350 g malin
  • 3 jajca
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 2,8 dl sladke smetane
  • 4 zdrobljeni španski vetrci
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 350 g malin
  • 3 jajca
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 2,8 dl sladke smetane
  • 4 zdrobljeni španski vetrci

Postopek

1

Maline operemo, jih 150 g zmečkamo, pretlačimo skozi sito, da odstranimo semena, in omako prihranimo. Podolgovat model s prostornino 1 l obložimo s kuhinjsko folijo. Nad soparo z električnim mešalnikom stepemo jajca in sladkor, da dobimo gosto in penasto mešanico. Odstranimo s sopare in stepamo tako dolgo, da se mešanica ohladi. To lahko traja 10 minut.

2

Smetano stepamo, da se rahlo zgosti. Primešamo ji jajčno mešanico, na koncu pa še vetrca. Po kremi v cikcak vzorcu vlijemo še malinovo omako in vse skupaj stresemo v pripravljen model. Damo za vsaj 4 ure v zamrzovalnik in postrežemo s preostalimi celimi malinami.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.