
Karamelno-pomarančna pena v kozarčkih
Karamelno-pomarančna pena v kozarčkih

Sestavine
- 4 listi želatine
- lupinica 3 in sok 2 pomaranč
- 4 jajca
- 100 g rjavega sladkorja
- 2 žlici pomarančnega likerja, npr. grand marnierja (po želji)
- 3 dl sladke smetane
karamelne pomaranče
- 3 pomaranče
- 50 g rjavega sladkorja

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 4 listi želatine
- lupinica 3 in sok 2 pomaranč
- 4 jajca
- 100 g rjavega sladkorja
- 2 žlici pomarančnega likerja, npr. grand marnierja (po želji)
- 3 dl sladke smetane
karamelne pomaranče
- 3 pomaranče
- 50 g rjavega sladkorja
Postopek
Želatino namočimo v hladni vodi, da se zmehča. Pomarančni sok 1 minuto segrevamo v mikrovalovni pečici. Želatino ožmemo, da iztisnemo odvečno vodo, jo dodamo v vroč sok in mešamo, da se stopi. Pustimo, da se ohladi.
Jajca ubijemo ter ločimo rumenjake in beljake. Rumenjake in pomarančno lupinico damo v skledo, ki jo postavimo nad kozico z vročo vodo, in stepamo 10 minut, da dobimo gosto penasto maso. Odstavimo in stepamo, dokler se povsem ne ohladi.
V rumenjakovo maso vlijemo sok z želatino in liker, če ga uporabimo. V ločenih skledah ne prečvrsto stepemo beljake in smetano, nato oboje nežno vmešamo v pomarančno maso. Z žlico naložimo v 8 kozarcev za koktajle in postavimo na hladno, da se strdi. Pokrita pena se obdrži 2 dni.
Nekaj ur pred postrežbo pripravimo karamelne pomaranče. Pomaranče filiramo. Olupimo jih z ostrim nožem tako, da bela kožica ostane na lupini, nato izrežemo krhlje. V kozici segrejemo sladkor z 2 žlicama vode. Ko se sladkor stopi, povečamo ogenj in kuhamo, da se bledo zlato obarva. Dodamo pomarančne fileje (pozor, sladkor bo brizgal) in jih zavrtimo po kozici, da so obliti s karamelom. Pustimo, da se ohladijo. Na vsako peno položimo nekaj pomarančnih filejev in pokapljamo z malo karamelnega soka ter postrežemo s hrustljavimi piškoti.