
Karamelno-pomarančna pena v kozarčkih
Karamelno-pomarančna pena v kozarčkih

Sestavine
- 4 listi želatine
- lupinica 3 in sok 2 pomaranč
- 4 jajca
- 100 g rjavega sladkorja
- 2 žlici pomarančnega likerja, npr. grand marnierja (po želji)
- 3 dl sladke smetane
karamelne pomaranče
- 3 pomaranče
- 50 g rjavega sladkorja

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 4 listi želatine
- lupinica 3 in sok 2 pomaranč
- 4 jajca
- 100 g rjavega sladkorja
- 2 žlici pomarančnega likerja, npr. grand marnierja (po želji)
- 3 dl sladke smetane
karamelne pomaranče
- 3 pomaranče
- 50 g rjavega sladkorja
Postopek
Želatino namočimo v hladni vodi, da se zmehča. Pomarančni sok 1 minuto segrevamo v mikrovalovni pečici. Želatino ožmemo, da iztisnemo odvečno vodo, jo dodamo v vroč sok in mešamo, da se stopi. Pustimo, da se ohladi.
Jajca ubijemo ter ločimo rumenjake in beljake. Rumenjake in pomarančno lupinico damo v skledo, ki jo postavimo nad kozico z vročo vodo, in stepamo 10 minut, da dobimo gosto penasto maso. Odstavimo in stepamo, dokler se povsem ne ohladi.
V rumenjakovo maso vlijemo sok z želatino in liker, če ga uporabimo. V ločenih skledah ne prečvrsto stepemo beljake in smetano, nato oboje nežno vmešamo v pomarančno maso. Z žlico naložimo v 8 kozarcev za koktajle in postavimo na hladno, da se strdi. Pokrita pena se obdrži 2 dni.
Nekaj ur pred postrežbo pripravimo karamelne pomaranče. Pomaranče filiramo. Olupimo jih z ostrim nožem tako, da bela kožica ostane na lupini, nato izrežemo krhlje. V kozici segrejemo sladkor z 2 žlicama vode. Ko se sladkor stopi, povečamo ogenj in kuhamo, da se bledo zlato obarva. Dodamo pomarančne fileje (pozor, sladkor bo brizgal) in jih zavrtimo po kozici, da so obliti s karamelom. Pustimo, da se ohladijo. Na vsako peno položimo nekaj pomarančnih filejev in pokapljamo z malo karamelnega soka ter postrežemo s hrustljavimi piškoti.