© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Žepki s feto, slanino in sušenimi paradižniki

Žepki s feto, slanino in sušenimi paradižniki

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Zepki-s-feto-slanino-in-susenimi-paradizniki_558x620_acf_cropped

Tile preprosti žepki so uspešnica vsake zabave!

Sestavine

testo

  • 230 g moke
  • 180 g zamrznjenega masla
  • ščepec soli

nadev

  • 10 rezin mesnate slanine
  • 100 g sušenih paradižnikov, vloženih v olje
  • 100 g sira feta
  • šopek bazilike
  • 1 jajce za premaz
  • moka za delovno površino
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

testo

  • 230 g moke
  • 180 g zamrznjenega masla
  • ščepec soli

nadev

  • 10 rezin mesnate slanine
  • 100 g sušenih paradižnikov, vloženih v olje
  • 100 g sira feta
  • šopek bazilike
  • 1 jajce za premaz
  • moka za delovno površino

Postopek

1

Najprej pripravimo testo. Moko s ščepcem soli presejemo v veliko posodo. Vanjo naribamo zamrznjeno maslo. Z nožem sestavine zmešamo, da so vsi koščki masla prekriti z moko. Prilijemo 1,5 dl hladne vode in zmešamo, da dobimo mehko testo, ki ga nato pregnetemo z rokami. Testo zavijemo v prozorno kuhinjsko folijo in za pol ure postavimo v hladilnik.

2

Pečico segrejemo na 200 °C. Slanino, sušene paradižnike in baziliko nasekljamo, sir zdrobimo in vse skupaj zmešamo. Testo razdelimo na dva dela. Delovno površino rahlo pomokamo in na njej prvi del testa razvaljamo v obliko pravokotnika, velikosti 9 x 45 cm.

3

Polovico nadeva razporedimo po polovici razvaljanega testa, rob testa pa premažemo s stepenim jajcem. Testo preganemo in robove stisnemo. Ponovno premažemo z jajcem in narežemo na 3-centimetrske kose. Postopek ponovimo še z drugim delom testa. Žepke prestavimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 15 do 20 minut.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.