Kaj boste skuhali danes?
Žepki s feto, slanino in sušenimi paradižniki
Žepki s feto, slanino in sušenimi paradižniki
Tile preprosti žepki so uspešnica vsake zabave!
Sestavine
testo
- 230 g moke
- 180 g zamrznjenega masla
- ščepec soli
nadev
- 10 rezin mesnate slanine
- 100 g sušenih paradižnikov, vloženih v olje
- 100 g sira feta
- šopek bazilike
- 1 jajce za premaz
- moka za delovno površino
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
testo
- 230 g moke
- 180 g zamrznjenega masla
- ščepec soli
nadev
- 10 rezin mesnate slanine
- 100 g sušenih paradižnikov, vloženih v olje
- 100 g sira feta
- šopek bazilike
- 1 jajce za premaz
- moka za delovno površino
Postopek
Najprej pripravimo testo. Moko s ščepcem soli presejemo v veliko posodo. Vanjo naribamo zamrznjeno maslo. Z nožem sestavine zmešamo, da so vsi koščki masla prekriti z moko. Prilijemo 1,5 dl hladne vode in zmešamo, da dobimo mehko testo, ki ga nato pregnetemo z rokami. Testo zavijemo v prozorno kuhinjsko folijo in za pol ure postavimo v hladilnik.
Pečico segrejemo na 200 °C. Slanino, sušene paradižnike in baziliko nasekljamo, sir zdrobimo in vse skupaj zmešamo. Testo razdelimo na dva dela. Delovno površino rahlo pomokamo in na njej prvi del testa razvaljamo v obliko pravokotnika, velikosti 9 x 45 cm.
Polovico nadeva razporedimo po polovici razvaljanega testa, rob testa pa premažemo s stepenim jajcem. Testo preganemo in robove stisnemo. Ponovno premažemo z jajcem in narežemo na 3-centimetrske kose. Postopek ponovimo še z drugim delom testa. Žepke prestavimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 15 do 20 minut.