
Špinačna pita s sirom feta in sušenimi paradižniki
Pita po grško.
Špinačna pita s sirom feta in sušenimi paradižniki
Pita po grško.

Sestavine
- 200 g špinače
- 180 g na soncu sušenih paradižnikov v olju
- 100 g sira feta
- 2 jajci
- 250 g tankega vlečenega testa
- model premera 22 cm

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 200 g špinače
- 180 g na soncu sušenih paradižnikov v olju
- 100 g sira feta
- 2 jajci
- 250 g tankega vlečenega testa
- model premera 22 cm
Postopek
Oprano špinačo damo v veliko ponev, dodamo nekaj žlic vode in kuhamo le toliko, da špinača uplahne. Preložimo jo v cedilo, počakamo, da se malo ohladi, nato iz nje iztisnemo preostalo vodo. Grobo jo nasekljamo. Tudi paradižnike grobo nasekljamo. V skledi dobro zmešamo špinačo, paradižnik, zdrobljeni sir feta in obe jajci.
List tankega vlečenega testa premažemo z nekaj olja, v katerem so bili vloženi sušeni paradižniki. Položimo ga v okrogel model premera 22 cm z naoljeno stranjo navzdol. Pustimo, da višek testa visi čez rob modla. Z oljem premažemo naslednji list testa in ga položimo na prvega tako, da ga malo zavrtimo. Enako naredimo še s tretjim listom, nato pa na testo naložimo pripravljeni nadev. Nadev prekrijemo s testom, ki visi čez rob. Pazimo, da je nadev v celoti pokrit. Tudi površino pite premažemo z malo olja.
Pečico segrejemo na 180 °C in pito pečemo 30 minut, da se testo hrustljavo zapeče in lepo obarva. Pito vzamemo iz modla, narežemo na kose in ponudimo s svežo solato.