© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Jelenčki na palčkah

Jelenčki na palčkah iz ostankov biskvita so kot nalašč za počitniško ustvarjanje

Jelenčki na palčkah

Jelenčki na palčkah iz ostankov biskvita so kot nalašč za počitniško ustvarjanje

Čas priprave 45 min + hlajenje in strjevanje
Zahtevnost Enostavno
Količina 8 tortic na palčkah
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 150 g čokoladnega biskvita
  • 25 g zmehčanega masla
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 50 g temne čokolade
  • nekaj prestic
  • 8 malih rdečih bombončkov
  • malo bele sladkorne mase
  • pisalo s črno jedilno barvo
  • 8 palčk za tortice

Sestavine

  • 150 g čokoladnega biskvita
  • 25 g zmehčanega masla
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 50 g temne čokolade
  • nekaj prestic
  • 8 malih rdečih bombončkov
  • malo bele sladkorne mase
  • pisalo s črno jedilno barvo
  • 8 palčk za tortice

Postopek

1

Biskvit z rokami nadrobimo v fine drobtine ali pa ga zmeljemo v multipraktiku. Drobtine damo v skledo. V drugi skledi kremasto stepemo maslo in sladkor v prahu.

2

Temno čokolado stopimo v mikrovalovni pečici ali v skledi, ki jo postavimo na kozico, v kateri nežno vre voda. 25 g stopljene čokolade dodamo masleni masi in dobro zmešamo. To zmes dodamo biskvitnim drobtinam in z rokami vse temeljito pognetemo, da se sprime. Mešanico razdelimo na osem enakih delov in jih oblikujemo v gladke kroglice. Vanje zapičimo palčke, jih položimo na pladenj, obložen s papirjem za peko, in jih za najmanj 2 uri postavimo v hladilnik.

3

Preostanek stopljene čokolade spet malo pogrejemo, če se je vmes že strdila. Prestice nalomimo v obliko rogov, iz bele sladkorne mase pa oblikujemo oči. Na sprednjo stran kroglic s stopljeno čokolado prilepimo rdeče bombončke za noske in oči iz sladkorne mase, ki jim s pisalom narišemo še črno pikico. Roge iz prestic prilepimo levo in desno na vrh vsake kroglice. Jelenčke damo v hladilnik, da se učvrstijo, nato jih postrežemo ali zavijemo in podarimo.

Priljubljeni recepti

Rustikalna zelenjavna juha

Zelenjavna juha, ki diši po domu.

45 min
Enostavno

Škampova osnova chefa Tomaža Kavčiča

Oklepe rakov je škoda zavreči, saj iz njih lahko izvabimo izjemne okuse.

Enostavno

Požgani ajdovi žganci

Požgani žganci so značilni za Koroško in dele Štajerske, a v vsaki slovenski pokrajini pripravljajo žgance nekoliko drugače.

25 min
Enostavno

Pomarančno-jogurtovi šarkeljčki z roza prelivom

Ljubki mini šarklji z navdušujočim prelivom

35 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.