
Kaj boste skuhali danes?
Pikantni mafini s sušenimi paradižniki
Pikantni mafini s sušenimi paradižniki

Sestavine
- 100 g sušenih paradižnikov v olju
- 125 g kozjega sira
- 170 g pšenične moke
- noževa konica pecilnega praška
- 2 jajci
- 1 žlička soli
- 80 g ovsenih kosmičev
- 1,25 dl pinjenca
- 0,8 dl rastlinskega olja
- 2–3 žlice nasekljanih lističev bazilike

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 100 g sušenih paradižnikov v olju
- 125 g kozjega sira
- 170 g pšenične moke
- noževa konica pecilnega praška
- 2 jajci
- 1 žlička soli
- 80 g ovsenih kosmičev
- 1,25 dl pinjenca
- 0,8 dl rastlinskega olja
- 2–3 žlice nasekljanih lističev bazilike
Postopek
Sušene paradižnike in ovčji sir narežemo na kocke. Moki dodamo pecilni prašek, jajca, sol, ovsene kosmiče, pinjenec in olje ter vse skupaj zmešamo v gladko testo. Testu dodamo narezan paradižnik in sir ter nasekljano baziliko in dobro premešamo.
Testeno maso napolnimo v modelčke za mafine in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno petindvajset minut.
Pikantne mafine lahko ponudimo kot samostojen prigrizek, odlično pa teknejo tudi k različnim solatam, še posebej k zeleni solati s praženimi kockicami slanine.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zvitki rostbifa s skuto in beluši
Ko boste pripravili zvitke rostbifa, si boste želeli, da jih ne bi nikoli zmanjkalo.
Na žaru pečena paprika z metinim jogurtom
Klasične okuse pečene paprike bomo tokrat popestrili z osvežujočim jogurtom
Smash burger
To niso čisto navadni burgerji, ampak 'speštani', po angleško smash burgerji. Bistvo smash burgerjev, da polpeti med peko čim bolj karamelizirajo.