© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pikantni mafini s sušenimi paradižniki

Pikantni mafini s sušenimi paradižniki

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 mafinov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sestavine

  • 100 g sušenih paradižnikov v olju
  • 125 g kozjega sira
  • 170 g pšenične moke
  • noževa konica pecilnega praška
  • 2 jajci
  • 1 žlička soli
  • 80 g ovsenih kosmičev
  • 1,25 dl pinjenca
  • 0,8 dl rastlinskega olja
  • 2–3 žlice nasekljanih lističev bazilike
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 100 g sušenih paradižnikov v olju
  • 125 g kozjega sira
  • 170 g pšenične moke
  • noževa konica pecilnega praška
  • 2 jajci
  • 1 žlička soli
  • 80 g ovsenih kosmičev
  • 1,25 dl pinjenca
  • 0,8 dl rastlinskega olja
  • 2–3 žlice nasekljanih lističev bazilike

Postopek

1

Sušene paradižnike in ovčji sir narežemo na kocke. Moki dodamo pecilni prašek, jajca, sol, ovsene kosmiče, pinjenec in olje ter vse skupaj zmešamo v gladko testo. Testu dodamo narezan paradižnik in sir ter nasekljano baziliko in dobro premešamo.

2

Testeno maso napolnimo v modelčke za mafine in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno petindvajset minut.

3

Pikantne mafine lahko ponudimo kot samostojen prigrizek, odlično pa teknejo tudi k različnim solatam, še posebej k zeleni solati s praženimi kockicami slanine.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.