
Polnozrnate testenine s pečeno bučo, šalotko, špinačo in albuminsko skuto
Polnozrnate testenine s pečeno bučo, šalotko, špinačo in albuminsko skuto

Polnozrnate testenine poljubne oblike združimo s pečeno bučo, šalotko, kremasto sirarsko skuto in špinačo za hranljivo vegetarijansko kosilo.
Sestavine
- 1 maslena buča (težka pribl. 800 g)
- 4 podolgovate šalotke
- 3 žlice oljčnega olja
- 300 g mlade špinače
- 1 strok česna
- 400 g polnozrnatih kratkih testenin
- 6 žlic albuminske skute
- 4 žajbljevi listi
- lupinica in sok 1 limone
- sol
- poper

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 1 maslena buča (težka pribl. 800 g)
- 4 podolgovate šalotke
- 3 žlice oljčnega olja
- 300 g mlade špinače
- 1 strok česna
- 400 g polnozrnatih kratkih testenin
- 6 žlic albuminske skute
- 4 žajbljevi listi
- lupinica in sok 1 limone
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Bučo olupimo in narežemo na kocke, šalotko po dolgem narežemo na četrtine (korenine pustimo). Oboje damo v velik pekač, pomešamo z 2 žlicama olja, solimo in popramo ter pečemo 40 minut, medtem enkrat premešamo.
Medtem v veliki količini osoljene vode skuhamo testenine po navodilih na embalaži in prihranimo nekaj žlic vode od kuhanja.
V ponvi segrejemo žlico olja in na njem nežno popražimo strt česen. Dodamo špinačo, posolimo in popražimo, da ovene in odvečna voda izpari. Preložimo jo v skledo z dvema tretjinama albuminske skute, drobno sesekljanim žajbljem, limonovim sokom in lupinico in ščepom sveže naribanega muškatnega oreščka, solimo, popramo in zmešamo.
Mešanico skute in špinače dodamo vročim odcejenim testeninam. Primešamo tudi večino pečene zelenjave. Razdelimo v skodele in na vrh dodamo preostalo skuto in zelenjavo.