© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Polnozrnate testenine s pečeno bučo, šalotko, špinačo in albuminsko skuto

Polnozrnate testenine s pečeno bučo, šalotko, špinačo in albuminsko skuto

Čas priprave 55 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Polnozrnate testenine poljubne oblike združimo s pečeno bučo, šalotko, kremasto sirarsko skuto in špinačo za hranljivo vegetarijansko kosilo.

Sestavine

  • 1 maslena buča (težka pribl. 800 g)
  • 4 podolgovate šalotke
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 300 g mlade špinače
  • 1 strok česna
  • 400 g polnozrnatih kratkih testenin
  • 6 žlic albuminske skute
  • 4 žajbljevi listi
  • lupinica in sok 1 limone
  • sol
  • poper

Sestavine

  • 1 maslena buča (težka pribl. 800 g)
  • 4 podolgovate šalotke
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 300 g mlade špinače
  • 1 strok česna
  • 400 g polnozrnatih kratkih testenin
  • 6 žlic albuminske skute
  • 4 žajbljevi listi
  • lupinica in sok 1 limone
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Bučo olupimo in narežemo na kocke, šalotko po dolgem narežemo na četrtine (korenine pustimo). Oboje damo v velik pekač, pomešamo z 2 žlicama olja, solimo in popramo ter pečemo 40 minut, medtem enkrat premešamo.

2

Medtem v veliki količini osoljene vode skuhamo testenine po navodilih na embalaži in prihranimo nekaj žlic vode od kuhanja.

3

V ponvi segrejemo žlico olja in na njem nežno popražimo strt česen. Dodamo špinačo, posolimo in popražimo, da ovene in odvečna voda izpari. Preložimo jo v skledo z dvema tretjinama albuminske skute, drobno sesekljanim žajbljem, limonovim sokom in lupinico in ščepom sveže naribanega muškatnega oreščka, solimo, popramo in zmešamo.

4

Mešanico skute in špinače dodamo vročim odcejenim testeninam. Primešamo tudi večino pečene zelenjave. Razdelimo v skodele in na vrh dodamo preostalo skuto in zelenjavo.

Priljubljeni recepti

Brusketa s paradižnikom in bivoljo mocarelo

Brusketa, ki jo lahko postrežete ob narezku.

15 min
Enostavno

Pečene sardele s hariso ter solato iz koromača in krompirja

Sardele, začinjene s pikantno hariso, bodo popestrile vaš klasičen nabor morskih jedi

50 min
Enostavno

Kostanjeva kremna juha z jurčki

Iz rubrike Otroci kuhamo

30 min
Enostavno

Dušene svinjske ličnice s klobasico in papriko

Svinjske ličnice za pravo poslastico

3 h 30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.