© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Polnozrnate testenine s pečeno bučo, šalotko, špinačo in albuminsko skuto

Polnozrnate testenine s pečeno bučo, šalotko, špinačo in albuminsko skuto

Čas priprave 55 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Polnozrnate testenine poljubne oblike združimo s pečeno bučo, šalotko, kremasto sirarsko skuto in špinačo za hranljivo vegetarijansko kosilo.

Sestavine

  • 1 maslena buča (težka pribl. 800 g)
  • 4 podolgovate šalotke
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 300 g mlade špinače
  • 1 strok česna
  • 400 g polnozrnatih kratkih testenin
  • 6 žlic albuminske skute
  • 4 žajbljevi listi
  • lupinica in sok 1 limone
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 maslena buča (težka pribl. 800 g)
  • 4 podolgovate šalotke
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 300 g mlade špinače
  • 1 strok česna
  • 400 g polnozrnatih kratkih testenin
  • 6 žlic albuminske skute
  • 4 žajbljevi listi
  • lupinica in sok 1 limone
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Bučo olupimo in narežemo na kocke, šalotko po dolgem narežemo na četrtine (korenine pustimo). Oboje damo v velik pekač, pomešamo z 2 žlicama olja, solimo in popramo ter pečemo 40 minut, medtem enkrat premešamo.

2

Medtem v veliki količini osoljene vode skuhamo testenine po navodilih na embalaži in prihranimo nekaj žlic vode od kuhanja.

3

V ponvi segrejemo žlico olja in na njem nežno popražimo strt česen. Dodamo špinačo, posolimo in popražimo, da ovene in odvečna voda izpari. Preložimo jo v skledo z dvema tretjinama albuminske skute, drobno sesekljanim žajbljem, limonovim sokom in lupinico in ščepom sveže naribanega muškatnega oreščka, solimo, popramo in zmešamo.

4

Mešanico skute in špinače dodamo vročim odcejenim testeninam. Primešamo tudi večino pečene zelenjave. Razdelimo v skodele in na vrh dodamo preostalo skuto in zelenjavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.