
»Cake« z olivami, polsuhimi paradižniki in oljem z baziliko
»Cake« z olivami, polsuhimi paradižniki in oljem z baziliko

Sestavine
- 100 g polsuhih paradižnikov
- 100 g oliv sorte tanche
- 200 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 5 jajc
- 1 dl oljčnega olja z baziliko
- 1 dl sladke smetane
- 100 g naribanega ementalca
- 2 ščepca provansalskih začimb
- sol
- poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 100 g polsuhih paradižnikov
- 100 g oliv sorte tanche
- 200 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 5 jajc
- 1 dl oljčnega olja z baziliko
- 1 dl sladke smetane
- 100 g naribanega ementalca
- 2 ščepca provansalskih začimb
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Polsuhe paradižnike narežemo na koščke, olive razkoščičimo, moki pa primešamo pecilni prašek.
Jajca stepemo, dodamo smetano, sol in poper. Ob neprestanem mešanju dodajamo moko s pecilnim praškom, nato še olje. Počasi primešamo narezane paradižnike, olive, sir in provansalske začimbe. Pripravek zlijemo v podolgovat pekač za »cake« in pečemo 40 minut. Ko je štruca pečena, počakamo 15 minut, preden jo vzamemo iz modla. Postrežemo jo kot prigrizek h kozarcu vina ali kot hladno predjed na posteljici solate berivke.