Kaj boste skuhali danes?
Pečeno jagnječje stegno z brinovimi jagodami in rožmarinom
Pečeno jagnječje stegno z brinovimi jagodami in rožmarinom
Sestavine
- 1 jagnječje stegno, težko pribl. 3 kg
- 3 stroki česna
- 1 žlička zrn črnega popra
- 3 brinove jagode
- 2 vejici rožmarina
- pribl. 2 žlici oljčnega olja
- 2,5 dl belega vina
- sol
Rekordno število tekmovalcev za Naj Fala kruh z vsako leto boljšimi izdelki
V soboto je v Ljubljani omamno dišalo po kruhu - potekal je tradicionalni izbor Naj Fala kruh, na katerem so ljubitelji peke kruha predstavili rekordno število hlebčkov.
Dajte priložnost krapu: tako pripravite božanski paprikaš
V tokratni oddaji Slovenske kuharice Lovro Prešiček na TV Veseljak Golica gosti kar svojo babico, oziroma `babki`, odlično kuharico Marjano Strupeh iz Krškega.
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Sestavine
- 1 jagnječje stegno, težko pribl. 3 kg
- 3 stroki česna
- 1 žlička zrn črnega popra
- 3 brinove jagode
- 2 vejici rožmarina
- pribl. 2 žlici oljčnega olja
- 2,5 dl belega vina
- sol
Postopek
Olupljen česen, poprova zrna in brinove jagode stremo. Iz rožmarinovih vejic osmukamo iglice in jih sesekljamo. Česen, poper, brinove jagode in rožmarin zmešamo s toliko oljčnega olja (približno 1 žlica), da dobimo pasto. Jagnječje stegno vzamemo iz hladilnika, ga solimo in močno natremo z začimbno pasto. Počakamo približno eno uro, da meso doseže sobno temperaturo. Pečico segrejemo na 190 °C.
Meso položimo v naoljen pekač in pečemo 1 uro in 45 minut. Vzamemo ga iz pekača, zavijemo v aluminijasto folijo in ga pustimo počivati najmanj pol ure. Tako pečen jagenjček je rahlo rožnat v sredini. Če želimo bolj pečeno meso, ga pustimo v pečici 2 uri in nato pustimo počivati pol ure.
Iz pekača odstranimo čim več maščobe, položimo ga na ploščo štedilnika in postrgamo vse zapečene dele. Dolijemo vino, zavremo in malo pokuhamo. S kuhalnico postrgamo še morebitne preostale zapečene dele. Omako solimo in precedimo v kozico. Spočito jagnjetino narežemo, sokove, ki so se izločili iz mesa, pa vlijemo v omako. Omako še enkrat segrejemo in postrežemo z jagnječjo pečenko.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pikanten piščanec s pomarančami in granatnim jabolkom
Pomaranča in granatno jabolko naredita piščanca še bolj svežega in okusnejšega!
Ocvrte kozice po cajunsko
Hrustljave kozice začinjene po cajunsko, da vas bo njihov okus premamil in navdušil. Čar tega recepta je tudi domača cajunska začimbna mešanica.