© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečeno jagnječje stegno z brinovimi jagodami in rožmarinom

Pečeno jagnječje stegno z brinovimi jagodami in rožmarinom

Čas priprave 2 h + počivanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
LI110928_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 jagnječje stegno, težko pribl. 3 kg
  • 3 stroki česna
  • 1 žlička zrn črnega popra
  • 3 brinove jagode
  • 2 vejici rožmarina
  • pribl. 2 žlici oljčnega olja
  • 2,5 dl belega vina
  • sol
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 jagnječje stegno, težko pribl. 3 kg
  • 3 stroki česna
  • 1 žlička zrn črnega popra
  • 3 brinove jagode
  • 2 vejici rožmarina
  • pribl. 2 žlici oljčnega olja
  • 2,5 dl belega vina
  • sol

Postopek

1

Olupljen česen, poprova zrna in brinove jagode stremo. Iz rožmarinovih vejic osmukamo iglice in jih sesekljamo. Česen, poper, brinove jagode in rožmarin zmešamo s toliko oljčnega olja (približno 1 žlica), da dobimo pasto. Jagnječje stegno vzamemo iz hladilnika, ga solimo in močno natremo z začimbno pasto. Počakamo približno eno uro, da meso doseže sobno temperaturo. Pečico segrejemo na 190 °C.

2

Meso položimo v naoljen pekač in pečemo 1 uro in 45 minut. Vzamemo ga iz pekača, zavijemo v aluminijasto folijo in ga pustimo počivati najmanj pol ure. Tako pečen jagenjček je rahlo rožnat v sredini. Če želimo bolj pečeno meso, ga pustimo v pečici 2 uri in nato pustimo počivati pol ure.

3

Iz pekača odstranimo čim več maščobe, položimo ga na ploščo štedilnika in postrgamo vse zapečene dele. Dolijemo vino, zavremo in malo pokuhamo. S kuhalnico postrgamo še morebitne preostale zapečene dele. Omako solimo in precedimo v kozico. Spočito jagnjetino narežemo, sokove, ki so se izločili iz mesa, pa vlijemo v omako. Omako še enkrat segrejemo in postrežemo z jagnječjo pečenko.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.