© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Polentne rezine s sirom, slanino, gobami in paradižnikom

Polentne rezine s sirom, slanino, gobami in paradižnikom

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Reportage

Sestavine

polentne rezine

  • 200 g koruznega zdroba
  • pribl. 7,5 dl vode
  • 100 g naribanega sira (vrsta sira po želji)
  • nariban muškatni orešek
  • 100 g sira (rezine za popeči)

obloga

  • sol
  • poper
  • 100 g sezonskih gob
  • kanček olja
  • 1 drobna čebula
  • poljubna zelišča
  • 2–3 paradižniki
  • 1 žlica masla
  • drobno narezana bazilika
  • 150 g mesnate slanine (drobne kocke)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

polentne rezine

  • 200 g koruznega zdroba
  • pribl. 7,5 dl vode
  • 100 g naribanega sira (vrsta sira po želji)
  • nariban muškatni orešek
  • 100 g sira (rezine za popeči)

obloga

  • sol
  • poper
  • 100 g sezonskih gob
  • kanček olja
  • 1 drobna čebula
  • poljubna zelišča
  • 2–3 paradižniki
  • 1 žlica masla
  • drobno narezana bazilika
  • 150 g mesnate slanine (drobne kocke)

Postopek

1

Koruzni z drob v sipamo med s talnim mešanjem v vrelo posoljeno vodo; med nenehnim mešanjem pustimo nabrekati na blagem ognju približno 35 minut (polenta se ne sme preveč zgostiti). Nato vmešamo vanjo nariban sir ter jo začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreškom. Polentno maso gladko namažemo na desko ali pekač in pustimo, da se ohladi.

2

Iz ohlajene polente izrežemo z obodcem za kekse okrogle rezine. Obložimo jih z rezinami sira, zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in pečemo v prej ogreti pečici pri 170 °C 10 do 15 minut.

3

Medtem pripravimo oblogo. Gobe očistimo, drobno narežemo in na kančku olja prepražimo skupaj z nasekljano čebulo in polovično količino drobno sesekljanih zelišč; začinimo s soljo in poprom. Paradižnike blanširamo, olupimo, odstranimo semena, paradižnikovo meso pa narežemo na drobne kocke. Na vročem maslu jih na hitro pretresemo ter začinimo s soljo, poprom in baziliko. Posebej v ponvi na blagem ognju popražimo na kocke narezano slanino.

4

Polentne rezine serviramo na krožnike. Obložimo jih s slanino, gobicami in paradižnikom, poljubno okrasimo z zelišči in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.