
Polentne rezine s sirom, slanino, gobami in paradižnikom
Polentne rezine s sirom, slanino, gobami in paradižnikom

Sestavine
polentne rezine
- 200 g koruznega zdroba
- pribl. 7,5 dl vode
- 100 g naribanega sira (vrsta sira po želji)
- nariban muškatni orešek
- 100 g sira (rezine za popeči)
obloga
- sol
- poper
- 100 g sezonskih gob
- kanček olja
- 1 drobna čebula
- poljubna zelišča
- 2–3 paradižniki
- 1 žlica masla
- drobno narezana bazilika
- 150 g mesnate slanine (drobne kocke)

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
polentne rezine
- 200 g koruznega zdroba
- pribl. 7,5 dl vode
- 100 g naribanega sira (vrsta sira po želji)
- nariban muškatni orešek
- 100 g sira (rezine za popeči)
obloga
- sol
- poper
- 100 g sezonskih gob
- kanček olja
- 1 drobna čebula
- poljubna zelišča
- 2–3 paradižniki
- 1 žlica masla
- drobno narezana bazilika
- 150 g mesnate slanine (drobne kocke)
Postopek
Koruzni z drob v sipamo med s talnim mešanjem v vrelo posoljeno vodo; med nenehnim mešanjem pustimo nabrekati na blagem ognju približno 35 minut (polenta se ne sme preveč zgostiti). Nato vmešamo vanjo nariban sir ter jo začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreškom. Polentno maso gladko namažemo na desko ali pekač in pustimo, da se ohladi.
Iz ohlajene polente izrežemo z obodcem za kekse okrogle rezine. Obložimo jih z rezinami sira, zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in pečemo v prej ogreti pečici pri 170 °C 10 do 15 minut.
Medtem pripravimo oblogo. Gobe očistimo, drobno narežemo in na kančku olja prepražimo skupaj z nasekljano čebulo in polovično količino drobno sesekljanih zelišč; začinimo s soljo in poprom. Paradižnike blanširamo, olupimo, odstranimo semena, paradižnikovo meso pa narežemo na drobne kocke. Na vročem maslu jih na hitro pretresemo ter začinimo s soljo, poprom in baziliko. Posebej v ponvi na blagem ognju popražimo na kocke narezano slanino.
Polentne rezine serviramo na krožnike. Obložimo jih s slanino, gobicami in paradižnikom, poljubno okrasimo z zelišči in ponudimo.