
Polentne rezine s sirom, slanino, gobami in paradižnikom
Polentne rezine s sirom, slanino, gobami in paradižnikom

Sestavine
polentne rezine
- 200 g koruznega zdroba
- pribl. 7,5 dl vode
- 100 g naribanega sira (vrsta sira po želji)
- nariban muškatni orešek
- 100 g sira (rezine za popeči)
obloga
- sol
- poper
- 100 g sezonskih gob
- kanček olja
- 1 drobna čebula
- poljubna zelišča
- 2–3 paradižniki
- 1 žlica masla
- drobno narezana bazilika
- 150 g mesnate slanine (drobne kocke)

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
polentne rezine
- 200 g koruznega zdroba
- pribl. 7,5 dl vode
- 100 g naribanega sira (vrsta sira po želji)
- nariban muškatni orešek
- 100 g sira (rezine za popeči)
obloga
- sol
- poper
- 100 g sezonskih gob
- kanček olja
- 1 drobna čebula
- poljubna zelišča
- 2–3 paradižniki
- 1 žlica masla
- drobno narezana bazilika
- 150 g mesnate slanine (drobne kocke)
Postopek
Koruzni z drob v sipamo med s talnim mešanjem v vrelo posoljeno vodo; med nenehnim mešanjem pustimo nabrekati na blagem ognju približno 35 minut (polenta se ne sme preveč zgostiti). Nato vmešamo vanjo nariban sir ter jo začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreškom. Polentno maso gladko namažemo na desko ali pekač in pustimo, da se ohladi.
Iz ohlajene polente izrežemo z obodcem za kekse okrogle rezine. Obložimo jih z rezinami sira, zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in pečemo v prej ogreti pečici pri 170 °C 10 do 15 minut.
Medtem pripravimo oblogo. Gobe očistimo, drobno narežemo in na kančku olja prepražimo skupaj z nasekljano čebulo in polovično količino drobno sesekljanih zelišč; začinimo s soljo in poprom. Paradižnike blanširamo, olupimo, odstranimo semena, paradižnikovo meso pa narežemo na drobne kocke. Na vročem maslu jih na hitro pretresemo ter začinimo s soljo, poprom in baziliko. Posebej v ponvi na blagem ognju popražimo na kocke narezano slanino.
Polentne rezine serviramo na krožnike. Obložimo jih s slanino, gobicami in paradižnikom, poljubno okrasimo z zelišči in ponudimo.