
Kaj boste skuhali danes?
Polentne rezine s sirom, slanino, gobami in paradižnikom
Polentne rezine s sirom, slanino, gobami in paradižnikom

Sestavine
polentne rezine
- 200 g koruznega zdroba
- pribl. 7,5 dl vode
- 100 g naribanega sira (vrsta sira po želji)
- nariban muškatni orešek
- 100 g sira (rezine za popeči)
obloga
- sol
- poper
- 100 g sezonskih gob
- kanček olja
- 1 drobna čebula
- poljubna zelišča
- 2–3 paradižniki
- 1 žlica masla
- drobno narezana bazilika
- 150 g mesnate slanine (drobne kocke)

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
polentne rezine
- 200 g koruznega zdroba
- pribl. 7,5 dl vode
- 100 g naribanega sira (vrsta sira po želji)
- nariban muškatni orešek
- 100 g sira (rezine za popeči)
obloga
- sol
- poper
- 100 g sezonskih gob
- kanček olja
- 1 drobna čebula
- poljubna zelišča
- 2–3 paradižniki
- 1 žlica masla
- drobno narezana bazilika
- 150 g mesnate slanine (drobne kocke)
Postopek
Koruzni z drob v sipamo med s talnim mešanjem v vrelo posoljeno vodo; med nenehnim mešanjem pustimo nabrekati na blagem ognju približno 35 minut (polenta se ne sme preveč zgostiti). Nato vmešamo vanjo nariban sir ter jo začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreškom. Polentno maso gladko namažemo na desko ali pekač in pustimo, da se ohladi.
Iz ohlajene polente izrežemo z obodcem za kekse okrogle rezine. Obložimo jih z rezinami sira, zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in pečemo v prej ogreti pečici pri 170 °C 10 do 15 minut.
Medtem pripravimo oblogo. Gobe očistimo, drobno narežemo in na kančku olja prepražimo skupaj z nasekljano čebulo in polovično količino drobno sesekljanih zelišč; začinimo s soljo in poprom. Paradižnike blanširamo, olupimo, odstranimo semena, paradižnikovo meso pa narežemo na drobne kocke. Na vročem maslu jih na hitro pretresemo ter začinimo s soljo, poprom in baziliko. Posebej v ponvi na blagem ognju popražimo na kocke narezano slanino.
Polentne rezine serviramo na krožnike. Obložimo jih s slanino, gobicami in paradižnikom, poljubno okrasimo z zelišči in ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Orehova ledena krema
Drobljenec z jabolki, rozinami in datlji
Jabolka, rozine in datlji so skupaj izvrstni.
Torta s karamelom in malinami
Samo še svečke ali lične okraske ji nadenete, pa imate torto za rojstni dan in drugo imenitno priložnost.