
Zapečena cvetača s sirom, orehi in drobtinami
Zapečena cvetača s sirom, orehi in drobtinami

Sestavine
- 1 velika cvetača
- 5 dl mleka
- 50 g masla
- 3 sveži lovorovi listi
- 3 žlice koruznega škroba
- 150 g trdega sira (ementalec, bohinjski, čedar, grojer ...)
- 25 g belega kruha
- sol
- poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1 velika cvetača
- 5 dl mleka
- 50 g masla
- 3 sveži lovorovi listi
- 3 žlice koruznega škroba
- 150 g trdega sira (ementalec, bohinjski, čedar, grojer ...)
- 25 g belega kruha
- sol
- poper
Postopek
Cvetačo razdelimo na enako velike cvetke, tako da nam ostane samo še stržen. V veliki kozici zavremo osoljeno vodo. V njej kuhamo cvetačo 8 minut oziroma toliko časa, da se čisto malo zmehča. Stresemo jo na cedilo in počakamo, da se posuši od lastne toplote. Če je treba, jo malo potresemo, da iz notranjosti cvetkov izteče čim več vode. Razporedimo jih v nepregorno posodo.
Naredimo omako. Sir nastrgamo. Lovorove liste zvijemo, da nalomimo trde žile v njih. Mleko vlijemo v kozico, dodamo maslo, lovorove liste in škrob. Počasi segrevamo in ves čas mešamo, dokler ne nastane gladka, kremasta omaka. Lovor odstranimo, dodamo 100 g sira in solimo ter popramo po okusu. Omako prelijemo po cvetači in potresemo s preostalim sirom. Nadaljujemo s 3. korakom; če pa nameravamo jed dokončati kasneje, posodo pokrijemo in jo postavimo v hladilnik, najkasneje do naslednjega dne.
Pečico segrejemo na 220 ° C. Kruh nadrobimo na večje drobtine, orehe nasekljamo. Drobtine in orehe potresemo po vrhu in pečemo 25 minut oziroma dokler ne nastane zlato rjava skorjica.